Održivo i inovativno

Razmišljamo zeleno

Okoliš

Hörmann preuzima odgovornost za naš okoliš i našu budućnost

Hörmann je kao obiteljska tvrtka oduvijek svjesna svoje odgovornosti za buduće naraštaje. Tvrtka je odgovorna za svoje suradnike, za Hörmann proizvode, resurse i naš okoliš. Danas smo odgovorniji no ikada.

Štednjom resursa čuvamo klimu...

...puno malih mjera za veliki cilj

Zaštita klime za Hörmann počinje detaljima: samo ako svakodnevno provjeravamo naše postupke, možemo zaključiti koje vijke treba podesiti kako bi se uštedilo još više energije i kako bismo još savjesnije postupali s našim resursima. Konstantnu obvezu i savjesnost spram našeg okoliša pokazujemo mjerama poput uporabe recikliranog papira, CO2 neutralnim slanjem pošte ili recikliranjem transportne ambalaže.

Inovativna tehnika, inteligentni sustavi...

...za 365 dana godišnje osjetna zaštita klime

Inovativnim toplanama u brojnim Hörmann tvornicama i inteligentnim sustavom upravljanja energijom ulažemo u čišću budućnost. Ovim se mjerama bitno smanjuje emisija CO2 te se ujedno podiže svjest svih sudionika - i to na održiv način.

Dobro za okoliš...

...godišnje oko 16000 tona manje ugljikovog dioksida

Hörmann godišnju poizvodnju CO2 smanjuje za 16000 tona, primjerice uporabom obnovljive energije. Ujedno će se u budućnosti, gdje god je to moguće, Hörmann prestavništva povezivati izravno na lokalne vjetroelektrane. Ovim koracima održivo smanjujemo naš CO2 otisak – te konzekventno i dalje slijedimo takav put.

Održivo proizvedeni građevinski elementi

Hörmann proizvodi i procesi izrade kao i ukupna organizacija konstanto se poboljšava i razvija. To se u jednakoj mjeri odnosi na kavlitetu, energetsku efikasnost, okoliš i zdravstvenu zaštitu kao i na sigurnost na radu. Svi suradnici tvrtke Hörmann na taj način pridonose zajedničkom zadatku u okvirima integriranog upravljanja kvalitetom, okolišem, energijom i sigurnosti na radu prema DIN EN ISO 9001, 14001, 50001 i BS OHSAS 18001. Hijerarhija u ravnini kao te otvorena i povjerljiva komunikacija podržavaju etablirane sustave upravljanja.

Održivi proizvodi za održive projekte

Od nabave sirovina preko proizvodnje do transporta - u svakoj fazi okoliš i štednja resursa igraju važnu ulogu za tvrtku Hörmann.
Hörmann već danas proizvodi na način da vodi brigu o očuvanju okoliša. Održivo proizvedeni i certificirani građevinski elementi poput multifunkcionalnih vrata upotrebljavaju se u inovativnom građevinskim projektima: zgrade Unileverhaus i Spiegel-Haus u lučkom gradu Hamburg Hafencity renomirani su primjeri za ovakvo održivo usmjerenje.
Hörmann produkti se ujedno izravno koriste i u projektima koji se bave zaštitom klime: primjerice Hörmann čelična vrata u vjetroelektranama.