Garažna sekcijska vrata

Otvorite brojne prednosti

Sekcijska se vrata otvaraju okomito i zaustavljaju se pod stropom čime štede prostor. Ovakvom konstrukcijom ostavljaju maksimalnu mogućnost korištenja prostora u garaži i ispred nje. Garažna sekcijska vrata mogu se ugraditi u svaki otvor garaže i pružaju do 14 cm veću širinu prolaza od krilno podiznih vrata. Ujedno su i optimalno izolirana sa sve četiri strane trajno elestičnom i na vremenske uvijete otpornom brtvom.

Garažna sekcijska vrata odgovaraju visokim zahtjevima Europske norme 13241-1 po kojoj su ispitana i certificirana. U popisu za provjeru sigurnostimožete provjeriti da li Vaša stara garažna vrata ispunjavaju aktualne sigurnosne norme prema EU.

Akcijske ponude koje će Vas sigurno oduševiti

Kolna i ostala vrata vodećeg proizvođača u Europi po povoljnoj cijeni

 

 

na garažna vrata akcija »

Akcijske ponude koje će Vas sigurno oduševiti

na garažna vrata akcija »

Odaberite odgovarajući tip vrata

Imate izbor: dvostjena sekcijska vrata LPU 67 Thermo i LPU 42 ostvarit ćete izvanredna svojstva toplinske izolacije. I povrh toga imat ćete veću stabilnost i mirniji hod vrata. Jednostjena garažna sekcijska vrata LTE 42 idealna su za samostojeće garaže koje ne zahtjevaju dodatnu toplinsku izolaciju. Ako izgled Vaše kuće prati izvedba od drva, tada su Vaš idealni izbor Hörmann  sekcijska vrata u drvenoj izvedbi tipa LTH 42.

LPU 67 Thermo

Vrata koja štede energiju oduševit će Vas izvrsnom toplinskom izolacijom postignutom zahvaljujući toplinski izoliranim lamelama debljine 67 mm.

LPU 42

Dvostjena LPU 42 garažna sekcijska vrata jamče svojim lamelama debljine 42 mm dobru izolaciju.

LTE 42

Jednoslojna LTE 42 vrata su povoljno rješenje za otvorene garaže, koja ne zahtjevaju vrata s dodatnim izolacijskim svojstvima.

LTH 42

Masivna drvena vrata izvrsna su za drvene kuće ili zgrade s puno drvenih elemenata, kao primjerice sa skeletnom drvenom konstrukcijom ili elementima fasade.

Pregled motiva čeličnih sekcijskih vrata

S-žljebić (LPU 42, LTE 42), prometno bijela RAL 9016

M-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42, LTE 42), prometno bijela RAL 9016

D-žljebić (LPU 42), prometno bijela RAL 9016

T-žljebić (LPU 42), prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), prometno bijela RAL 9016

Kazeta (LPU 42, LTE 42), prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 450, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 456, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 461 s ostakljenjem, prometno bijela RAL 9016; motiv 451 bez ostakljenja (bez sl.)

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 457, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 462 s ostakljenjem, prometno bijela RAL 9016; motiv 452 bez ostakljenja (bez sl.)

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 458, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 454, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 469 s ostakljenjem, prometno bijela RAL 9016; motiv 459 bez ostakljenja (bez sl.)

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 481 s ostakljenjem, prometno bijela RAL 9016; motiv 471 bez ostakljenja (bez sl.)

T-žljebić (LPU 42) motiv 501 prožet umetcima nalik plemenitom čeliku, drvu (sl.) ili RAL po izboru

T-žljebić (LPU 42) motiv 500 s podijeljenim umetcima nalik plemenitom čeliku ili drvu (sl.) ili prometno bijela RAL 9016

Pregled motiva masivnih drvenih sekcijskih vrata

S-žljebić, smreka

M-žljebić, smreka

L-žljebić, smreka

Kazeta, smreka

Motiv 401, smreka

Motiv 402, smreka

Motiv 403, smreka

Motiv 403, s prirodnim kamenom, smreka

Motiv 404, smreka

Motiv 404, s prirodnim kamenom, smreka

Motiv 405, smreka

Motiv 405, s opcionalnim okovima za krilna vrata „Exklusiv“, smreka

Dobri razlozi za Hörmann garažna sekcijska vrata

Jednak razmak žlijebića

Jednak razmak žlijebića

[1] Jednak razmak žlijebića i nevidljivi prijelazi lamela na vratima sa žlijebićima

Hörmann garažna vrata odlikuju se preciznom jednakomjernim raspodjelom žlijebića [A]. Kada su vrata zatvorena, zahvaljujući takvoj izvedbi, prijelazi između lamela su gotovo nevidljivi. Molimo Vas, napravite usporedbu!

Po želji možete kupiti i bočna vrata s jednakim izgledom žlijebića poput onih na garažnim vratima.

[2] Nejednakomjerni razmak žlijebića [B], [C] s različitim visinama lamela i vidljivim prijelazima između lamela uobičajena su obilježja konkurentskih vrata. Tako nastaje neusklađen izgled vrata.
Jednakomjerna raspodjela panela

Jednakomjerna raspodjela panela

[3] Jednakomjerna raspodjela panela

Za harmonički izgled su kod Hörmann sekcijskih vrata razmaci između pojedinih panela [D] jednakih visina. To se postiže jednakom visinom lamela po cijeloj visini vrata. Jednako tako su i vodoravni razmaci između panela [E] po svakoj lameli jednaki. Time se ostvaruje usklađen izgled vrata.

Po želji možete naručiti i praktična bočna vrata koja, jednakomjernom raspodjelom lamela, odgovaraju garažnim sekcijskim vratima.

[4] Nejednakomjerna raspodjela panela [F], [G] uslijed različitih visina lamela uobičajena su obilježja konkurentskih vrata. Tako nastaje neusklađen izgled vrata.
Ujednačen izgled dovratnika i vratnog krila

Ujednačen izgled dovratnika i vratnog krila

Harmonizirani izgled vrata ostvaruje se uz pomoć mnogobrojnih, sitnih detalja: letvicom za izjednačavanje[1] i kod bijelih vrata i kod svih ostalih površina isporučuje se usklađeno s izgledom lamela vrata. Tako je sve usklađeno.

Bočni okviri [2] serijski su dostupi u bijeloj Woodgrain površini. Za sekcijska vrata sa Sandgrain, Silkgrain ili Decograin površinom, dostupna obloga okvira usklađena je s površinom lamela vrata. Obloga okvira se kod Micrograin vrata isporučuje u glatkoj Silkgrain površini. I za sekcijska vrata s Decograin površinom možete naručiti odgovarajuće obloge okvira [2] koje su površinom i bojom ujednačene s izgledom lamela vrata. Letvica za izjednačavanje [1] se kod ovih vrata isporučuju uvijek usklađeni s površinom i bojom odnosno izgledom lamela vrata.
Letvica za izjednačavanje u ravnini površine

Letvica za izjednačavanje u ravnini površine

Kod LPU vrata je ova letvica za izjednačavanje najelegantnije rješenje za nevidljivi prijelaz s maske na krilo vrata. Kada su vrata zatvorena gornji se element vrata zatvara u ravnini s maskom.

Ekskluzivni unutarnji izgled vrata

Ekskluzivni unutarnji izgled vrata

Tko svoju garažu koristi kao boravišni prostor, želi garažna vrata harmoniziranog izgleda. Premium izvedba vrata LPU 67 Thermo ispunjava sve te želje: kompletni dovratnik***, klizne i spojne vodilice te svi okovi izjednačeni su s unutarnjim izgledom vrata i isporučuju se u sivo bijeloj boji RAL 9002. Tako se vrata harmonizirano prilagođavaju unutarnjem prostoru i dižu vrijednost vašoj garaži. Nadalje, zahvaljujći tandem vodilicama s kotačićima vrata se gibaju mirno i jednakomjerno.

*** Vanjski izgled dovratnika izveden je u sivo bijeloj boji RAL 9002, stoga je preporučena obloga okvira kod vrata u prometno bijeloj boji RAL 9016.
Optimalna dugotrajna zaštita

Optimalna dugotrajna zaštita

Tribološki otporan, 4 cm visok plastični temelj okvira obuhvaća dovratnik u području osjetljivom na pojavu hrđe te dodatno štiti od razvijanja moguće korozije. Za razliku od konkurentnih vrata ovakva dugotrajna zaštita učinkovita je i kada dolazi do zadržavanja vlage na kritičnim mjestima.

Zajedno s podnom brtvom vrata, temelj okvira se optički uklapa u cjelokupni izgled.

Učinkovita toplinska izolacija

Učinkovita toplinska izolacija

Ako je garaža integrirana u kuću, preporučuju se dobro izolirana garažna vrata. S Hörmann ThermoFrame možete poboljšati ionako već dobra izolacijska svojstva LPU vrata.

Plastični okvir koji se jednostavno montira s dovratnikom vrata zaslužan je za toplinsku izolaciju dovratnika i zida te poboljšava učinkovitost izolacije do 15%*.

Opcionlani ThermoFrame priključak dovratika dostupan je za sva Hörmann sekcijska vrata.

* kod dvostrukih garažnih sekcijskih vrata LPU u dimenziji: 5000 x 2125 mm
Rješenja iz prakse

Rješenja iz prakse

Za jednostavnu cirkulaciju osoba kroz garažu preporučuju se prolazna vrata bez praga. Tako iz garaže možete uzeti bicikle ili vrtne uređaja bez otvaranja velikih garažnih vrata.

Prag od plemenitog čelika je u sredini visok 10 mm, a na rubovima 5 mm. To znatno olakšava prijevoz preko praga i smanjuje rizik od zapinjanja.

Moderna vrata za uštedu energije

Moderna vrata za uštedu energije

Posebno namijenjeno garažama koja su direktno spojena na kuću, preporučujemo dvostjena sekcijska vrata. Osim LPU 42 s vrlo dobrom toplinskom izolacijom, LPU 67 Thermo nudi sve, što se danas očekuje od moderne gradnje: izvanredna toplinska izolacija zahvaljujući toplinski izoliranim lamelama [1] koeficijent toplinske vodljivosti 0,33 W/(m²·K)*, dobra izolaciju lamela-među prostora zahvaljujući dvostrukoj brtvi [2] i opcionalni podni priključak s dvostrukom podnom brtvom, koja također izjednačava neravnine u podu i smanjuje gubitak energije.

* koeficijent toplinske vodljivosti vrata (5000 × 2125 mm) = 1,0 W/(m²·K)
Zajamčeno više sigurnosti

Zajamčeno više sigurnosti

Kod Hörmann automatskih sekcijskih vrata nepozvanim gostima onemogućen je ulaz. Ako su garažna vrata zatvorena, automatski se u okov vodilice podiže osigurač od podizanja, čime su vrata momentalno čvrsto zatvorena i zaštićena od podizanja.

Taj patentirani sustav zaključavanja funkiconira na mehaničkom principu i stoga je, u usporedbi s konkurentskim vratima, djelotvoran i u slučaju izostanka električnog napajanja.
BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur tehnologija je budućnosti i služi udobnom i sigurnom upravljanju pogonima garažnih i dvorišnih vrata, te svjetlom i ostalim funkcijama.

Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmann BiSecur postupak zaključavanja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža sigurnost budući da nitko ne može kopirati Vaš bežični signal. Ispitano i certificirano od strane stručnjaka za sigurnost na Sveučilištu Ruhr u Bochumu.
Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Svi BiSecur motori, prijemnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. S daljinskim upravljačem ili primjerice s bežičnim kodnim tasterom otvarate, osim Vaših garažnih vrata, i dvorišna vrata ako su opremljena s Hörmann motorima, te ostale vrata ili uređaje s BuSecur opcijom.
S našom aplikacijom* i  BiSecur Gateway opcijom možete upravljati motorima Vaših garažnih i dvorišnih vrata, te Hörmann kućnih vrata**

ili s unutarnjim motorom PortaMatic te ostalim uređajima putem pametnog telefona ili tabeleta.

* Za pametne telefone ili tablete s iOS i Android sustavom.
** Za ovu funkciju je potrebno Vaša Hörmann kućna vrata ThermoCarbon / ThermoSafe opremiti s automatskom bravom S5 / S7.
Prakične informacije o položaju vrata

Prakične informacije o položaju vrata

Nikada više ne morate izlatiti pred vrata po kiši i snažnom vjetru,  da bi provjerili jesu li Vaša vrata dobro zatvorena. Jednim pritiskom na tipku Vašeg daljinskog upravljača HS 5 BS, LED indikatori ukazat će Vam na položaj Vaših vrata. Po želji se dodatnim pritiskom na određenu tipku *** vrata zatvaraju. Ne postoji udobniji i sigurniji način upravljanja vratima.

***  po potrebi, ako nemate vizualni domet do vrata, potrebna Vam je dodatna svjetlosna rešetka

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Galerija slika

T-žljebić

Motiv 500 s podijeljenim umetcima nalik plemenitom čeliku, kao RAL 7016

T-žljebić

kao Silkgrain kameno sive boje RAL 7030, motiv 501 prožet umetcima nalik drvetu

Motiv vrata 405

Masivna drvena vrata, koja se na mjestu ugradnje premazuju bijelom lazurom, s okovima za vratno krilo i ukrasnim ručkama

M-žljebić

kao Decograin Rosewood

T-žljebić

kao Silkgrain kameno sive boje RAL 7030, motiv 501 prožet umetcima nalik drvetu

S-žljebić

kao Woodgrain zelena boja RAL 6009

Kazeta

kao Woodgrain antracit sive boje RAL 7016

M-žljebić

u antracit sivoj boji, RAL 7016, Hörmann aluminijska kućna vrata ThermoSafe motiv 565, antracit sive boje, RAL 7016 s opcionalnim bočnim elementima i nadsvjetlom

Kazeta

kao Decograin Golden Oak

Katalozi