Motori za garažna vrata

Praktičnost i sigurnost za Vaš dom

Tko rado po nevremenu ili usred noći izlazi iz auta kako bi otvorio garažu. S Hörmann motorom za garažna vrata uvijek imate slobodan put, jer brzo, praktično i sigurno daljinskim upravljačem iz automobila otvorite svoja garažna i dvorišna vrata. Hörmann pruža inovativne motore počevši od praktičnog i brzog SupraMatic motora, povoljnog ProMatic motora te ProMatic Akku baterije, motora za garaže bez strujnog priključka.

Bežični sustav BiSecur standardna je oprema svih motora za garažna vrata. Inovativni bežićni sustav BiSecur tvrtke Hörmann s kontrolom statusa oduševit će Vas jedinstvenim praktičnim i sigurnosnim funkcijama, a jednako tako i daljinski upravljač vrhunskog dizajna i visokog sjaja.

Optimalnom funkcijom Hörmann BiSecur Gateway putem pametnog telefona ili tableta možete upravljati svojim Hörmann motorima za garažna i dvorišna vrata, svojim Hörmann kućnim vratima* kao i ostalim uređajima. Ujedno čak i kada niste kod kuće možete povjeriti položaj svojih garažnih i dvorišnih vrata kao i jesu li Vaša kućna vrata* zaključana.

*s dodatnom opremom

SupraMatic

Spoj brzine rada i komfora ovih vrata, jednostavno će Vas oduševiti. Vaša garažna sekcijska vrata otvaraju se brzo i možete se uvesti u garaži direktno s prometne ulice. Ujedno se nećete više odreći udobnih funkcija poput dodatne visine otvaranja, primjerice kod prozračivanja garaže, kao i rasvjete motora kojom zasebno možete upravljati pomoću svog daljinskog upravljača. Pokrov motora izrađen je od četkanog aluminija i ujedno SupraMatic pogonu daje elegantan izgled.

ProMatic

ProMatic pogoni garažnih vrata opremljeni su s kvalitetnom Hörmann tehnikom – kao i svi ostali Hörmann premium pogoni. To jamči pouzdani rad uz povoljnu cijenu. Čak i kod garaža bez strujnog priključka, ne morate raditi kompormis po pitanju praktičnosti upravljanja pogonima. Moguć je rad na ProMatic baterije. Jednostavan je za prijenos i može se napuniti unutar nekoliko sati, a posebno je praktičan ako napajane vrši putem solarnih modula.

Usporedba naših proizvoda

Kategorije/ Vrsta proizvoda SupraMatic E SupraMatic P ProMatic ProMatic Akku
Specijalna područja primjene za drvena i prolazna vrata za garaže bez električnog priključka
Ciklusi po danu/ satu 25 / 10 50 / 10 12 / 5 5 / 2
Spitzenkraft 800 N 1000 N 750 N 400 N
Brzina otvaranja maks. 22 cm/s 22 cm/s 14 cm/s 13 cm/s
Širina vrata maks. 5500 mm 6000 mm 5000 mm 3000 mm
Površina vrata maks. 13,75 m² 15 m² 11,25 m² 8 m²
Standardna oprema
 • praktična provjera položaja vrata
 • brzo otvaranja vrata
 • dodatna visina otvaranja
 • halogena rasvjeta kojom se može odvojeno upravljati
 • LED rasvjeta kojom se može odvojeno upravljati*
 • vrlo jednostavno programiranje
 • mehanička zaštita od podizanja
 • Bežični sustav BiSecur**
 • praktična provjera položaja vrata
 • brže otvaranje vrata
 • dodatna visina otvaranja
 • halogena rasvjeta kojom se može odvojeno upravljati
 • LED rasvjeta kojom se može odvojeno upravljati*
 • vrlo jednostavno programiranje
 • foto ćelije
 • mehanička zaštita od podizanja
 • bežični sustav BiSecur**
 • praktična provjera položaja vrata
 • dodatna visina otvaranja
 • mehanička zaštita od podizanja
 • bežični sustav BiSecur**
 • mehanička zaštita od podizanja
 • Bežični sustav BiSecur**
Cijena od 533 € (neobvezujuća ponuđena cijena) od 610 € (neobvezujuća ponuđena cijena) od 401 € (neobvezujuća ponuđena cijena) od 701 € (neobvezujuća ponuđena cijena)

* od 01.03.2017

** samo kod Hörmann

Dobri razlozi za kupnju Hörmann motora za garažna vrata

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur tehnologija je budućnosti i služi udobnom i sigurnom upravljanju pogonima garažnih i dvorišnih vrata, te svjetlom i ostalim funkcijama.

Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmann BiSecur postupak zaključavanja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža sigurnost budući da nitko ne može kopirati Vaš bežični signal. Ispitano i certificirano od strane stručnjaka za sigurnost na Sveučilištu Ruhr u Bochumu.
Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Svi BiSecur motori, prijemnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. S daljinskim upravljačem ili primjerice s bežičnim kodnim tasterom otvarate, osim Vaših garažnih vrata, i dvorišna vrata ako su opremljena s Hörmann motorima, te ostale vrata ili uređaje s BuSecur opcijom.
S našom aplikacijom* i  BiSecur Gateway opcijom možete upravljati motorima Vaših garažnih i dvorišnih vrata, te Hörmann kućnih vrata**

ili s unutarnjim motorom PortaMatic te ostalim uređajima putem pametnog telefona ili tabeleta.

* Za pametne telefone ili tablete s iOS i Android sustavom.
** Za ovu funkciju je potrebno Vaša Hörmann kućna vrata ThermoCarbon / ThermoSafe opremiti s automatskom bravom S5 / S7.
Prakične informacije o položaju vrata

Prakične informacije o položaju vrata

Nikada više ne morate izlatiti pred vrata po kiši i snažnom vjetru,  da bi provjerili jesu li Vaša vrata dobro zatvorena. Jednim pritiskom na tipku Vašeg daljinskog upravljača HS 5 BS, LED indikatori ukazat će Vam na položaj Vaših vrata. Po želji se dodatnim pritiskom na određenu tipku *** vrata zatvaraju. Ne postoji udobniji i sigurniji način upravljanja vratima.

***  po potrebi, ako nemate vizualni domet do vrata, potrebna Vam je dodatna svjetlosna rešetka

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Sigurno

Sigurno

Provalnicima je s Hörmann automatikom pristup onemogućen: ako su vrata zatvorena, osiguranje od podizanja se automatski spušta u okov vodilice. Vrata su momentalno zaključana i osigurana od podizanja. Takvo zaključavanje funkcionira sasvim mehanički i, za razliku od pogona ostalih proizvođača, djelotvorno je i u slučaju nestanka napajanja električnom energijom.

Pouzdano

Pouzdano

Pouzdana automatika isključivanja zaustavlja vrata u slučaju neočekivanih prepreka. Za još veću zaštitu i sigurnost preporučujemo Vam ugradnju funkcionalne svjetlosne rešetke. Kod pogona Hörmann SupraMatic P to je serijski uključeno u izvedbu.

Laganim pokretanjem i laganim zaustavljanjem vrata se otvaraju bez trzaja i u tišini. Faze pokretanja i zaustavljanja mogu se na Vašim garažnim vratima individualno podesiti. To će zaštititi Vaša garažna vrata i time će produljiti njihovu trajnost.
Tubro brzina

Tubro brzina

Brže i sigurnije pokrećete Hörmann garažna sekcijska vrata sa SupraMatic pogonom. Do 50% veća brzina otvaranja znači više sigurnosti i manje stresa kod prometnih garažnih ulaza. Usporedite brzine otvaranja SupraMatic pogona s konvencionalnim pogonima.

Certificirano

Certificirano

Hörmann garažni pogoni su optimalno prilagođeni Hörmann garažnim sekcijskim vratima prema TTZ-direktivama „Protuprovalna svojstva garažnih vrata“ te su ispitani i certificirani od neovisnih instituta.

Katalozi
Video

BiSecur Gateway