Motori za garažna vrata

Praktičnost i sigurnost za Vaš dom

Tko rado po nevremenu ili usred noći izlazi iz auta kako bi otvorio garažu. S Hörmann motorom za garažna vrata uvijek imate slobodan put, jer brzo, praktično i sigurno daljinskim upravljačem iz automobila možete otvoriti  svoja garažna i dvorišna vrata. Hörmann nudi inovativna rješenja počevši od praktičnog i brzog SupraMatic motora, povoljnog ProMatic motora te ProMatic Akku baterije, motora za garaže bez strujnog priključka.

Bežični sustav BiSecur standardna je oprema svih motora za garažna vrata. Bežični sustav BiSecur s kontrolom statusa oduševit će Vas jedinstvenim praktičnim i sigurnosnim funkcijama, a jednako tako i daljinski upravljač vrhunskog dizajna i visokog sjaja.

Funkcijom Hörmann BiSecur Gateway putem pametnog telefona ili tableta možete upravljati svojim Hörmann motorima za garažna i dvorišna vrata, svojim Hörmann kućnim vratima* kao i ostalim uređajima. Ujedno čak i kada niste kod kuće možete povjeriti položaj svojih garažnih i dvorišnih vrata kao i jesu li Vaša kućna vrata* zaključana.

*s dodatnom opremom

SupraMatic

Spoj brzine rada i komfora ovih vrata, jednostavno će Vas oduševiti. Vaša garažna sekcijska vrata otvaraju se brzo i možete se uvesti u garaži direktno s prometne ulice. Ujedno se nećete više odreći udobnih funkcija poput dodatne visine otvaranja, primjerice kod prozračivanja garaže, kao i rasvjete motora kojom zasebno možete upravljati pomoću svog daljinskog upravljača. Pokrov motora izrađen je od četkanog aluminija i ujedno SupraMatic pogonu daje elegantan izgled.

ProMatic

ProMatic pogoni garažnih vrata opremljeni su s kvalitetnom Hörmann tehnikom – kao i svi ostali Hörmann premium pogoni. To jamči pouzdani rad uz povoljnu cijenu. Čak i kod garaža bez strujnog priključka, ne morate raditi kompormis po pitanju praktičnosti upravljanja pogonima. Moguć je rad na ProMatic baterije. Jednostavan je za prijenos i može se napuniti unutar nekoliko sati, a posebno je praktičan ako napajane vrši putem solarnih modula.

Usporedba naših proizvoda

Kategorije/ Vrsta proizvoda SupraMatic E SupraMatic P ProMatic ProMatic Akku
Specijalna područja primjene za drvena i prolazna vrata za garaže bez električnog priključka
Ciklusi po danu/ satu 25 / 10 50 / 10 12 / 5 5 / 2
Spitzenkraft 800 N 1000 N 750 N 400 N
Brzina otvaranja maks. 22 cm/s 22 cm/s 14 cm/s 13 cm/s
Širina vrata maks. 5500 mm 6000 mm 5000 mm 3000 mm
Površina vrata maks. 13,75 m² 15 m² 11,25 m² 8 m²
Standardna oprema
 • praktična provjera položaja vrata
 • brzo otvaranja vrata
 • dodatna visina otvaranja
 • halogena rasvjeta kojom se može odvojeno upravljati
 • LED rasvjeta kojom se može odvojeno upravljati*
 • vrlo jednostavno programiranje
 • mehanička zaštita od podizanja
 • Bežični sustav BiSecur**
 • praktična provjera položaja vrata
 • brže otvaranje vrata
 • dodatna visina otvaranja
 • halogena rasvjeta kojom se može odvojeno upravljati
 • LED rasvjeta kojom se može odvojeno upravljati*
 • vrlo jednostavno programiranje
 • foto ćelije
 • mehanička zaštita od podizanja
 • bežični sustav BiSecur**
 • praktična provjera položaja vrata
 • dodatna visina otvaranja
 • mehanička zaštita od podizanja
 • bežični sustav BiSecur**
 • mehanička zaštita od podizanja
 • Bežični sustav BiSecur**
Cijena od 533 € (neobvezujuća ponuđena cijena) od 610 € (neobvezujuća ponuđena cijena) od 401 € (neobvezujuća ponuđena cijena) od 701 € (neobvezujuća ponuđena cijena)

* od 01.03.2017

** samo kod Hörmann

Dobri razlozi za kupnju Hörmann motora za garažna vrata

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur tehnologija je budućnosti i služi udobnom i sigurnom upravljanju pogonima garažnih i dvorišnih vrata, te svjetlom i ostalim funkcijama.

Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmann BiSecur postupak zaključavanja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža sigurnost budući da nitko ne može kopirati Vaš bežični signal. Ispitano i certificirano od strane stručnjaka za sigurnost na Sveučilištu Ruhr u Bochumu.
Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Svi BiSecur motori, prijemnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. S daljinskim upravljačem ili primjerice s bežičnim kodnim tasterom otvarate, osim Vaših garažnih vrata, i dvorišna vrata ako su opremljena s Hörmann motorima, te ostale vrata ili uređaje s BuSecur opcijom.
S našom aplikacijom* i  BiSecur Gateway opcijom možete upravljati motorima Vaših garažnih i dvorišnih vrata, te Hörmann kućnih vrata**

ili s unutarnjim motorom PortaMatic te ostalim uređajima putem pametnog telefona ili tabeleta.

* Za pametne telefone ili tablete s iOS i Android sustavom.
** Za ovu funkciju je potrebno Vaša Hörmann kućna vrata ThermoCarbon / ThermoSafe opremiti s automatskom bravom S5 / S7.
Prakične informacije o položaju vrata

Prakične informacije o položaju vrata

Nikada više ne morate izlatiti pred vrata po kiši i snažnom vjetru,  da bi provjerili jesu li Vaša vrata dobro zatvorena. Jednim pritiskom na tipku Vašeg daljinskog upravljača HS 5 BS, LED indikatori ukazat će Vam na položaj Vaših vrata. Po želji se dodatnim pritiskom na određenu tipku *** vrata zatvaraju. Ne postoji udobniji i sigurniji način upravljanja vratima.

***  po potrebi, ako nemate vizualni domet do vrata, potrebna Vam je dodatna svjetlosna rešetka

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Sigurno

Sigurno

Provalnicima je s Hörmann automatikom pristup onemogućen: ako su vrata zatvorena, osiguranje od podizanja se automatski spušta u okov vodilice. Vrata su momentalno zaključana i osigurana od podizanja. Takvo zaključavanje funkcionira sasvim mehanički i, za razliku od pogona ostalih proizvođača, djelotvorno je i u slučaju nestanka napajanja električnom energijom.

Pouzdano

Pouzdano

Pouzdana automatika isključivanja zaustavlja vrata u slučaju neočekivanih prepreka. Za još veću zaštitu i sigurnost preporučujemo Vam ugradnju funkcionalne svjetlosne rešetke. Kod pogona Hörmann SupraMatic P to je serijski uključeno u izvedbu.

Laganim pokretanjem i laganim zaustavljanjem vrata se otvaraju bez trzaja i u tišini. Faze pokretanja i zaustavljanja mogu se na Vašim garažnim vratima individualno podesiti. To će zaštititi Vaša garažna vrata i time će produljiti njihovu trajnost.
Tubro brzina

Tubro brzina

Brže i sigurnije pokrećete Hörmann garažna sekcijska vrata sa SupraMatic pogonom. Do 50% veća brzina otvaranja znači više sigurnosti i manje stresa kod prometnih garažnih ulaza. Usporedite brzine otvaranja SupraMatic pogona s konvencionalnim pogonima.

Certificirano

Certificirano

Hörmann garažni pogoni su optimalno prilagođeni Hörmann garažnim sekcijskim vratima prema TTZ-direktivama „Protuprovalna svojstva garažnih vrata“ te su ispitani i certificirani od neovisnih instituta.

Katalozi
Video

BiSecur Gateway