Garažna vrata RollMatic

Univerzalna primjena

Rolo vrata i stropna rolo vrata otvaraju se okomito i trebaju vrlo malo prostora  u garaži. Ovakvom konstrukcijom pružaju maksimalnu mogućnost korištenja prostora u garaži i ispred nje. Kod oblika garažnog otvora prilikom ugradnje nije bitno izgleda li četvrtasto, ukošeno, ima li segmente ili zaobljen luk. Kako bi Vaša vrata bila optimalno usklađena s arhitekturom Vaše kuće, nudimo Vam rolo vrata RollMatic i stropna vrata RollMatic OD različitog izgleda. Za prirodni izgled odaberite jedan od dva dizajna u drvu, Decograin ili Decopaint površinu. Za posebno plemenit izgled vrata preporučuje se nova nijansa boje Noir 2100 Sablé antracit metalik. Ili ćete se odlučiti za neku od 11 cijenom jednakih boja za vrata. Naravno da ćete kod nas pronaći i izgledom ujednačena bočna vrata.

Garažna vrata RollMatic

kao crna Noir 2100 Sablé antracit metalik

Garažna vrata RollMatic

Rolo vrata RollMatic puna su inovativnih detalja, koji imaju samo jednu svrhu: pružiti Vam više sigurnosti i udobnosti. Od izrazito jednostavne ugradnje do zrelih sigurnosnih patenata ovaj se koncept provlači kao crvena nit kroz sve aspekte proizvoda. Serijski motor postavljen je izvan obloge od osovine te ga je stoga lako održavati. Integrirano lagano pokretanje i lagano zaustavljanje motora jamči mirno kretaje vrata i time čuva vrata. Obzirom na uravnotežene opruge i pouzdanu automatiku iskljčivanja dodatno osiguranje ruba zatvaranja postaje suvišno.

Garažna rolo vrata RollMatic

prometno bijele boje RAL 9016

Stropna vrata RollMatic OD

Stropna vrata RollMatic OD

antracit sive boje RAL 7016

Stropna vrata RollMatic OD

prometno bijele boje RAL 9016

 Stropna vrata RollMatic OD štede prostor te su tako idealna za modernizaciju. Uska konstrukcija stropnih vrata omogućava ugradnju čak i kada je prostor u garaži vrlo oskudan. Kompaktna izrada omogućila je da je vratima potreban nadvoj od samo 60 mm

Serijski motor ProMatic može se po izboru postaviti na desnu ili lijevu vodoravnu vodilicu, budući da nije potreban dodatni nagib.  

S opcionalno dostupnim motorom SupraMatic Vaša se stropna vrata otvaraju brže te u svoju garažu možete ući izravno s ceste. Ujedno se nećete više odreći udobnih funkcija poput dodatne visine otvaranja, primjerice kod prozračivanja garaže, kao i rasvjete motora kojom zasebno možete upravljati pomoću svog daljinskog upravljača. 

Dobri razlozi za kupnju Hörmann garažnih vrata RollMatic

Pouzdano izjednačavanje težine

Pouzdano izjednačavanje težine

Sustav izjednačavanja utega koji je integriran u vodilice potpomaže motoru kor otvaranja i zatvaranja vrata čime se štiti mehanika motora. Višestruki paket opruga i dvostruko žičano uže osiguravaju u svakoj poziciji vratno krilo od pada. Za slučaj otvaranja u nuždi, vrata se vrlo lagano mogu rukom otvoriti. Kod rolo vrata je potrebna ručkica.

Sigurno automatsko zaustavljanje

Sigurno automatsko zaustavljanje

RollMatic vrata opremljena su serijskim motorima s laganim pokretanjem i zaustavljanjem stoga su posebno zaštićena. Zahvaljujući sustavu izjednačavanja težine i pouzdanoj automatici isključivanja, u slučaju neočekivanih prepreka, vrata se zaustavljaju. Za još veću zaštitu i sigurnost preporučujemo Vam ugradnju funkcionalne svjetlosne rešetke.

Kompaktna rolo vrata

Kompaktna rolo vrata

Rolo vrata su najbolji izbor, kada područje stropa u Vašoj garaži mora ostati slobodno ili kada je Vaša garaža premala za postavljanje stropnih rolo vrata ili sekcijskih vrata. Ovjes

rolo vratanamata se kompaktno u nadvoju otvora vrata i područje stropa možete iskoristiti za lampe ili kao dodatni prostor za odlaganje. Za situacije ugradnje kada je bočni prostor za ugradnjuu dimenzijski ograničen RollMatic je dostupan u izvedbivanjskih rolo vrata, za montažu u otvor garaže.

Prostorno štedna stropna rolo vrata

Prostorno štedna stropna rolo vrata

Kod garaža s vrlo malim nadvojem prikladna su stropna rolo vrata RollMatic OD. Ovjes vrata vodi se uskim vodilicama prema stropu. Prostorno štedna bočna montaža motora RollMatic OD zahtjeva samo 60 mm nadvoja.

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur tehnologija je budućnosti i služi udobnom i sigurnom upravljanju pogonima garažnih i dvorišnih vrata, te svjetlom i ostalim funkcijama.

Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmann BiSecur postupak zaključavanja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža sigurnost budući da nitko ne može kopirati Vaš bežični signal. Ispitano i certificirano od strane stručnjaka za sigurnost na Sveučilištu Ruhr u Bochumu.
Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Svi BiSecur motori, prijemnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. S daljinskim upravljačem ili primjerice s bežičnim kodnim tasterom otvarate, osim Vaših garažnih vrata, i dvorišna vrata ako su opremljena s Hörmann motorima, te ostale vrata ili uređaje s BuSecur opcijom.
S našom aplikacijom* i  BiSecur Gateway opcijom možete upravljati motorima Vaših garažnih i dvorišnih vrata, te Hörmann kućnih vrata**

ili s unutarnjim motorom PortaMatic te ostalim uređajima putem pametnog telefona ili tabeleta.

* Za pametne telefone ili tablete s iOS i Android sustavom.
** Za ovu funkciju je potrebno Vaša Hörmann kućna vrata ThermoCarbon / ThermoSafe opremiti s automatskom bravom S5 / S7.
Prakične informacije o položaju vrata

Prakične informacije o položaju vrata

Nikada više ne morate izlatiti pred vrata po kiši i snažnom vjetru, da bi provjerili jesu li Vaša RollMatic vrata dobro zatvorena. Jednim pritiskom na tipku Vašeg daljinskog upravljača HS 5 BS, LED indikatori ukazat će Vam na položaj Vaših vrata. Po želji se dodatnim pritiskom na određenu tipku *** vrata zatvaraju. Ne postoji udobniji i sigurniji način upravljanja vratima.


*** po potrebi, ako nemate vizualni domet do vrata, potrebna Vam je dodatna svjetlosna rešetka

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Galerija slika

Garažna rolo vrata

kao Decograin Golden Oak

Garažna rolo vrata i bočna vrata

prometno bijele boje RAL 9016

Garažna rolo vrata

prometno bijele boje RAL 9016

Katalozi