Hörmann garažna sekcijska vrata s Duradecor površinom

Garažna sekcijska vrata

Otvorite brojne prednosti

Sekcijska se vrata otvaraju okomito i zaustavljaju se ispod stropa, tako da štede prostor. Ovakva konstrukcija maksimalnu mogućnost korištenja prostora u garaži i ispred nje. Garažna sekcijska vrata mogu se ugraditi u svaki otvor garaže i pružaju do 14 cm veću širinu prolaza od krilno podiznih vrata. Ujedno su i optimalno izolirana sa sve četiri strane trajno elestičnom i na vremenske uvijete otpornom brtvom.

Priuštite si ovakav komfor.

Garažna sekcijska vrata testirana su i certificirana u skladu s visokim zahtjevima Europske norme 13241-1. U popisu za provjeru sigurnosti možete provjeriti ispunjavaju li Vaša stara garažna vrata aktualne sigurnosne norme prema EU.

Akcijske ponude koje će Vas sigurno oduševiti

Dvorišna, kućna i garažna vrata vodećeg proizvođača u Europi po povoljnoj cijeni

 

 

na garažna vrata akcija »

Akcijske ponude koje će Vas sigurno oduševiti

na garažna vrata akcija »

Odaberite odgovarajući tip vrata

Imate izbor: S izoliranim garažnim sekcijskim vratima LPU 67 Thermo i LPU 42 ostvarit ćete izvrsnu odnosno jako dobru toplinsku izolaciju. I povrh toga imat ćete veću stabilnost i mirnije kretanje vrata. Ne izolirana garažna sekcijska vrata LTE 42 idealna su za samostojeće garaže koje ne trebaju dodatnu toplinsku izolaciju. I ako izgled Vaše kuće određuje izvedba od drva, tada su za Vas idealan izbor Hörmann sekcijska vrata s ispunom od masivnog drva, tip LTH 42.

LPU 67 Thermo

Vrata koja štede energiju oduševit će Vas izvrsnom toplinskom izolacijom postignutom zahvaljujući toplinski izoliranim lamelama debljine 67 mm.

LPU 42

Izolirana LPU 42 garažna sekcijska vrata svojim lamelama debljine 42 mm pružaju dobru izolaciju.

LTE 42

Ne izolirana LTE 42 vrata su povoljno rješenje za otvorene garaže, koja ne trebaju vrata s dodatnim izolacijskim svojstvima.

LTH 42

Masivna drvena vrata izvrsna su za drvene kuće ili zgrade s puno drvenih elemenata, kao primjerice sa skeletnom drvenom konstrukcijom ili elementima fasade.

Motivi za sekcijska vrata od čelika

S-žljebić (LPU 42, LTE 42), prometno bijela RAL 9016

M-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42, LTE 42), prometno bijela RAL 9016

D-žljebić (LPU 42), prometno bijela RAL 9016

T-žljebić (LPU 42), prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), prometno bijela RAL 9016

Kazeta (LPU 42, LTE 42), prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 450, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 456, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 461 s ostakljenjem, prometno bijela RAL 9016; motiv 451 bez ostakljenja (bez sl.)

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 457, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 462 s ostakljenjem, prometno bijela RAL 9016; motiv 452 bez ostakljenja (bez sl.)

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 458, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 454, prometno bijela RAL 9016

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 469 s ostakljenjem, prometno bijela RAL 9016; motiv 459 bez ostakljenja (bez sl.)

L-žljebić (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 481 s ostakljenjem, prometno bijela RAL 9016; motiv 471 bez ostakljenja (bez sl.)

T-žljebić (LPU 42) motiv 501 prožet umetcima nalik plemenitom čeliku, drvu (sl.) ili RAL po izboru

T-žljebić (LPU 42) motiv 500 s podijeljenim umetcima nalik plemenitom čeliku ili drvu (sl.) ili prometno bijela RAL 9016

Površine sekcijskih vrata od čelika

Duragrain Oberfläche

Duragrain

Kod Duragrain površine sa svojom detaljnom, prirodnom i izvornom bojom površine vrata možete birati 24 dekora kao primjerice izgled betona (pogledajte sl.), hrđe ili prirodnog kamena. Inovativni postupak digitalnog tiska i završni sloj čvrstog zaštitnog laka zaslužni su za trajno lijepi izgled vrata koji je otporan na ogrebotine.

Decograin Oberfläche

Decograin

Decograin površine s UV otpornim plastičnim slojem folije Vašim sekcijskim vratima daju vjeran, markantan izgled drva odnosno plemenitu eleganciju ostvarenu antracit metalik bojom. Možete odabrati neki od pet prirodnih drvenih dekora ili elegantan metalik dekor.

Silkgrain Oberfläche

Silkgrain

Svilenkasta Silkgrain površina svojim je plemenitim izgledom vrata prvi izbor moderne arhitekture. Osim toga, 50 % deblji vanjski lim povećava lamelama stabilnost i omogućuje mirniji hod. Ovu površinu možete naručiti u prometno bijeloj boji RAL 9016, u 15 preporučenih boja ili RAL boji po izboru.

Sandgrain Oberfläche

Sandgrain

Fino strukturirana površina posebno je prikladna za moderne kuće i one investitore koji su svjesni odnosa cijene i kvalitete te je dostupna u prometno bijeloj boji (RAL 9016) kao i u 3 preporučene boje.

Woodgrain

Povoljne, robusne površine s vjernim uzorkom pile mogu se bez ikakvih problema doraditi malim urezima. Ovu površinu možete naručiti u prometno bijeloj boji RAL 9016, u 15 preporučenih boja ili RAL boji po izboru.

Boje za sekcijska vrata od čelika

Izolirana LPU sekcijska vrata i bočna vrata dostupna su serijski u prometno bijeloj (RAL 9016) boji te u dodatnih 15 boja koje se plaćaju i u oko 200 boja prema RAL* te u mnogim NCS i DB bojama. Za površinu Sandgrain možete birati između 3 preporučene boje** . Neizolirana LTE 42 vrata proizvode se serijski u prometno bijeloj RAL 9016 boji.

Prometno bijela RAL 9016 (standardna boja)

15 tvorničkih boja

RAL 9007 sivi aluminij

RAL 9006 bijeli aluminij **

RAL 8028 smeđa boja zemlje **

RAL 8003 nijansa smeđe

RAL 8001 nijansa smeđe

RAL 7040 siva

RAL 7035 svijetlo siva

RAL 7030 nijansa sive

RAL 7016 antracit siva **

RAL 6009 nijansa zelene

RAL 6005 mahovina zelena

RAL 5014 nijansa plave

RAL 5011 čelično plava

RAL 3003 rubin crvena

RAL 1015 nijansa bijele

 

Molimo, uzmite u obzir:

Unutarnja strana garažnih sekcijskih vrata proizvodi se u sivo bijeloj (RAL 9002) boji. Ukoliko će biti okrenute prema suncu tamne boje izoliranih čeličnih vrata treba izbjegavati, jer može doći do savijanja lamela što može oštetiti vrata. Sve boje odnose se na RAL kartu boja. Prikazi boja i površina iz tiskarskih razloga nisu sasvim vjerni. Savjetujte se sa svojim Hörmann partnerom.

* RAL klasične boje; izuzev efekta perle, svjetlećih i metalnih boja.
** Preporučene boje za površinu Sandgrain

Motivi za sekcijska vrata od masivnog drva

S-žljebić, smreka

M-žljebić, smreka

L-žljebić, smreka

Kazeta, smreka

Motiv 401, smreka

Motiv 402, smreka

Motiv 403, smreka

Motiv 403, s prirodnim kamenom, smreka

Motiv 404, smreka

Motiv 404, s prirodnim kamenom, smreka

Motiv 405, smreka

Motiv 405, s opcionalnim okovima za krilna vrata „Exklusiv“, smreka

Vrste drva i površine za sekcijska vrata od masivnog drva

Nordijska jela

Nordijska jela je svijetlo drvo s ravnim linijama. Sržni traci, pojedini godovi, krivine i žuto-smeđe „grane“ sasvim su prirodni.

Hemlock

Hemlock bijelo sivo do svijetlo sivo smeđe stablo s načelno ravnim iglicama, koje ima smeđe, trakaste linije i godove.

Četkana površina

Obje vrste drva dostupne su u četkanim varijantama. Na taj način Vaša vrata dobivaju prirodni izgled, poseban šarm tradicijskog ili rustikalnog stila. Površina je dostupna za sva garažne sekcijska LTH i bočna vrata (osim V-kazete).

Lakirane drvene površine za sekcijska vrata od masivnog drva

Bijela boja vapna, lazirana ili pokrivajuća

Bor

Teak

Palisander

Ebanovina

Ahat siva

Zelena

Nordijski crvena


Dobri razlozi za Hörmann garažna sekcijska vrata

Moderna vrata za uštedu energije

Moderna vrata za uštedu energije

Izolirana sekcijska vrata posebno preporučujemo za garaže koja su izravno spojene s kućom. Osim LPU 42 s vrlo dobrom toplinskom izolacijom, LPU 67 Thermo nudi sve, što se danas očekuje od moderne gradnje i modernizacije: izvanredna toplinska izolacija zahvaljujući toplinski izoliranim lamelama [1] koeficijent toplinske vodljivosti 0,33 W/(m²·K)*, dobra izolaciju prostora između lamela zahvaljujući dvostrukoj brtvi [2] i opcionalni podni nastavak s dvostrukom podnom brtvom, koja također izjednačava neravnine u podu i smanjuje gubitak energije

*Koeficijent toplinske vodljivosti vrata  (5000 × 2125 mm) = 1,0 W/(m²·K)

Učinkovita toplinska izolacija

Učinkovita toplinska izolacija

Ako je garaža integrirana u kuću, preporučuju se dobro izolirana garažna vrata. S Hörmann ThermoFrame možete poboljšati ionako već dobra izolacijska svojstva LPU vrata.

Plastični okvir koji se jednostavno montira s dovratnikom vrata zaslužan je za toplinsku izolaciju dovratnika i zida te poboljšava učinkovitost izolacije do 15%*.

Opcionlani ThermoFrame priključak dovratika dostupan je za sva Hörmann sekcijska vrata.

* kod dvostrukih garažnih sekcijskih vrata LPU u dimenziji: 5000 x 2125 mm
Optimalna dugotrajna zaštita

Optimalna dugotrajna zaštita

Tribološki otporan, 4 cm visok plastični temelj okvira obuhvaća dovratnik u području osjetljivom na pojavu hrđe te dodatno štiti od razvijanja moguće korozije. Za razliku od konkurentnih vrata ovakva dugotrajna zaštita učinkovita je i kada dolazi do zadržavanja vlage na kritičnim mjestima.

Zajedno s podnom brtvom vrata, temelj okvira se optički uklapa u cjelokupni izgled.

Trajno lijepe Duragrain površine

Trajno lijepe Duragrain površine

Nova Duragrain površina sa 24 dekora oduševit će Vas izvornim, prirodnim i bojom vjernim izgledom vrata. Inovativni digitalni tisak [1] na temeljnom premazu [2] pocinčanih lamela [3] i završni sloj čvrstog zaštitnog laka [4] zaslužni su za trajno lijepi izgled vrata. Maske za dovratnik i opcionalne maske za nadvoj isporučuju se u boji prilagođenoj dekoru.

Jednak razmak žlijebića

Jednak razmak žlijebića

[1] Jednak razmak žlijebića i nevidljivi prijelazi lamela na vratima sa žlijebićima

Hörmann garažna vrata odlikuju se preciznom jednakomjernim raspodjelom žlijebića [A]. Kada su vrata zatvorena, zahvaljujući takvoj izvedbi, prijelazi između lamela su gotovo nevidljivi. Molimo Vas, napravite usporedbu!

Po želji možete kupiti i bočna vrata s jednakim izgledom žlijebića poput onih na garažnim vratima.

[2] Nejednakomjerni razmak žlijebića [B], [C] s različitim visinama lamela i vidljivim prijelazima između lamela uobičajena su obilježja konkurentskih vrata. Tako nastaje neusklađen izgled vrata.
Jednakomjerna raspodjela panela

Jednakomjerna raspodjela panela

[3] Jednakomjerna raspodjela panela

Za harmonički izgled su kod Hörmann sekcijskih vrata razmaci između pojedinih panela [D] jednakih visina. To se postiže jednakom visinom lamela po cijeloj visini vrata. Jednako tako su i vodoravni razmaci između panela [E] po svakoj lameli jednaki. Time se ostvaruje usklađen izgled vrata.

Po želji možete naručiti i praktična bočna vrata koja, jednakomjernom raspodjelom lamela, odgovaraju garažnim sekcijskim vratima.

[4] Nejednakomjerna raspodjela panela [F], [G] uslijed različitih visina lamela uobičajena su obilježja konkurentskih vrata. Tako nastaje neusklađen izgled vrata.
Ujednačen izgled dovratnika i vratnog krila

Ujednačen izgled dovratnika i vratnog krila

Harmonizirani izgled vrata ostvaruje se uz pomoć mnogobrojnih, sitnih detalja: letvicom za izjednačavanje[1] i kod bijelih vrata i kod svih ostalih površina isporučuje se usklađeno s izgledom lamela vrata. Tako je sve usklađeno.

Bočni okviri [2] serijski su dostupi u bijeloj Woodgrain površini. Za sekcijska vrata sa Sandgrain, Silkgrain ili Decograin površinom, dostupna obloga okvira usklađena je s površinom lamela vrata. Obloga okvira se kod Micrograin vrata isporučuje u glatkoj Silkgrain površini. I za sekcijska vrata s Decograin površinom možete naručiti odgovarajuće obloge okvira [2] koje su površinom i bojom ujednačene s izgledom lamela vrata. Letvica za izjednačavanje [1] se kod ovih vrata isporučuju uvijek usklađeni s površinom i bojom odnosno izgledom lamela vrata.
Letvica za izjednačavanje u ravnini površine

Letvica za izjednačavanje u ravnini površine

Kod LPU vrata je ova letvica za izjednačavanje najelegantnije rješenje za nevidljivi prijelaz s maske na krilo vrata. Kada su vrata zatvorena gornji se element vrata zatvara u ravnini s maskom.

Rješenja iz prakse

Rješenja iz prakse

Za jednostavnu cirkulaciju osoba kroz garažu preporučuju se prolazna vrata bez praga. Tako iz garaže možete uzeti bicikle ili vrtne uređaja bez otvaranja velikih garažnih vrata.

Prag od plemenitog čelika je u sredini visok 10 mm, a na rubovima 5 mm. To znatno olakšava prijevoz preko praga i smanjuje rizik od zapinjanja.

Zajamčeno više sigurnosti

Zajamčeno više sigurnosti

Kod Hörmann automatskih sekcijskih vrata nepozvanim gostima onemogućen je ulaz. Ako su garažna vrata zatvorena, automatski se u okov vodilice podiže osigurač od podizanja, čime su vrata momentalno čvrsto zatvorena i zaštićena od podizanja.

Taj patentirani sustav zaključavanja funkiconira na mehaničkom principu i stoga je, u usporedbi s konkurentskim vratima, djelotvoran i u slučaju izostanka električnog napajanja.
Bežični sustav BiSecur s certifikatom sigurnosti

Bežični sustav BiSecur s certifikatom sigurnosti

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur je tehnologija budućnosti koja služi za praktično i sigurno upravljanje pogonima za garažna, dvorišna i ulazna vrata, rasvjetu i dr.
Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmannov BiSecur postupak kodiranja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža Vam sigurnost, jer stranac ne može kopirati Vaš radijski signal. Sustav su ispitali i certificirali stručnjaci za sigurnost sa Sveučilišta Ruhr u Bochumu i nezavisni ispitivački instituti.

Savršeno usklađeno

Savršeno usklađeno

Svi BiSecur pogoni, prijamnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. Na taj način pritiskom na tipku na svom daljinskom upravljaču ili bežičnom tasteru osim svojim garažnim ili dvorišnim vratima upravljate i bravama kućnih vrata, pogonima za vrata ili ostalim uređajima s BiSecur prijemnicima. Još više mogućnosti otvara Vam serijsko HCP sučelje u svakom Hörmann pogonu. Sučelje omogućava jednostavno umrežavanje svih Hörmann garažnih i dvorišnih pogona putem Smart Home sistema.

Jednostavna provjera položaja vrata

Jednostavna provjera položaja vrata

Više nećete morati izlaziti po lošem vremenu kako biste provjerili jesu li Vaša vrata zatvorena. Pritiskom na tipku boja LED diode na daljinskom upravljaču HS 5 BS ili na unutarnjem tasteru FIT 5 BS pokazat će Vam položaj vrata.  Po želji, još jedan pritisak na tipku * zatvara vrata. Ne postoji udobnije i sigurnije upravljanje vratima.
*  Kod upravljanja bez vizualnog kontakta s vratima, preporučujemo ugradnju dodatnih foto ćelija

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Ekskluzivni unutarnji izgled vrata

Ekskluzivni unutarnji izgled vrata

Tko svoju garažu koristi kao boravišni prostor, želi garažna vrata harmoniziranog izgleda. Premium izvedba vrata LPU 67 Thermo ispunjava sve te želje: kompletni dovratnik***, klizne i spojne vodilice te svi okovi izjednačeni su s unutarnjim izgledom vrata i isporučuju se u sivo bijeloj boji RAL 9002. Tako se vrata harmonizirano prilagođavaju unutarnjem prostoru i dižu vrijednost vašoj garaži. Nadalje, zahvaljujći tandem vodilicama s kotačićima vrata se gibaju mirno i jednakomjerno.

*** Vanjski izgled dovratnika izveden je u sivo bijeloj boji RAL 9002, stoga je preporučena obloga okvira kod vrata u prometno bijeloj boji RAL 9016.

Galerija slika

T-žljebić

Motiv 500 s podijeljenim umetcima nalik plemenitom čeliku, kao RAL 7016

T-žljebić

kao Silkgrain kameno sive boje RAL 7030, motiv 501 prožet umetcima nalik drvetu

Motiv vrata 405

Masivna drvena vrata, koja se na mjestu ugradnje premazuju bijelom lazurom, s okovima za vratno krilo i ukrasnim ručkama

M-žljebić

kao Decograin Rosewood

T-žljebić

kao Silkgrain kameno sive boje RAL 7030, motiv 501 prožet umetcima nalik drvetu

S-žljebić

kao Woodgrain zelena boja RAL 6009

Kazeta

kao Woodgrain antracit sive boje RAL 7016

M-žljebić

u antracit sivoj boji, RAL 7016, Hörmann aluminijska kućna vrata ThermoSafe motiv 565, antracit sive boje, RAL 7016 s opcionalnim bočnim elementima i nadsvjetlom

Kazeta

kao Decograin Golden Oak

Katalozi