Bočna sekcijska vrata

Vrata za posebne ugradbene situacije i zahtjeve

Hörmann bočna sekcijska vrata idealno su rješenje za posebne situacije ugradnje. Ova se vrata otvaraju dugačije od krilno podiznih, sekcijskih i garažnih rolo vrata - ne prema gore, već u stranu. To je velika prednost kad primjerice mjesto pod stropom garaže služi za pohranu predmeta (dasaka za surfanje i sl.) i treba ostati slobodno ili kad se vratno krilo zbog uvjeta na mjestu ugradnje (kosi krov, niski nadvoj, cijevi koje smetaju) ne može zaustavljati ili montirati ispod stropa.

Sandwich paneli debljine 42 mm ispunjeni PU pjenom oduševit će Vas vrlo dobrom zvučnom i toplinskom izolacijom, a jednako tako i izrazita stabilnost vratnog krila i ugodno mirno kretanje.

L-žljebić

kao Titan Metalic CH703

Pregled motiva

Svoja vrata izaberite između sedam motiva vrata - od elegantnih M- i L-žljebića, preko klasičnih kazeta do ekskluzivnih dizajnerskih motiva s ostakljenjima i aplikacijama od plemenitog čelika.

M-žljebić

Prometno bijela RAL 9016

L-žljebić

Prometno bijela RAL 9016

L-žljebić, motiv 461

Prometno bijela RAL 9010

L-žljebić, motiv 462

Prometno bijela RAL 9016

L-žljebić, motiv 469

Prometno bijela RAL 9016

L-žljebić,motiv 481

Prometno bijela RAL 9016

Vi birate

Oblikujte svoja garažna vrata baš onako kako želite.
Možete birati između 4 površine, koje će se bojom uskladiti s izgledom Vaše kuće. Pritom možete birati između 15 cijenom jednakih preporučenih boja, oko 200 boja prema RAL karti i 3 Decograin dekora. Kako bi Vaša vrata što dulje ljepo izgledala, površina je naših vrata optimalno zaštićena od hrđe. Kapi kiše jednostavno kliznu niz vruće pocinčani materijal i kvalitetan obostrani temeljni premaz od poliestera.

Woodgrain

Povoljne, robusne Woodgrain površine s vjernim uzorkom pile mogu se bez ikakvih problema doraditi malim urezima.

Sandgrain

Fino strukturirana površina Sandgrain posebno su prikladna za moderne kuće i one investitore koji su svjesni odnosa cijene i kvalitete.

Silkgrain

Svilenkasta Silkgrain površina svojim je plemenitim izgedom vrata prvi izbor u modernoj arhitekturi.

Decograin

Decograin površine Vašim sekcijskim vratima podaruju do u detalj vjerni, markantni izgled drva odnosno plemenitu eleganciju ostvarenu antracitnom metalik bojom.

Dobri razlozi za Hörmann bočna sekcijska vrata

Lagana, mirna, precizna

Lagana, mirna, precizna

Dvostruki kotačići

Paneli debljine 42 mm ispunjeni PU ispunom precizno su vođeni s gornje strane uz pomoć dvostrukog seta kotačića, a s donje strane sa zaobljenom podnom vodilicom. Kako je na oba kraja konstrukcija otvorena, podna vodilica se vrlo jednostavno može očistiti.

Pouzdano

Pouzdano

Unutarnja i vanjska zaštita od prignječenja prstiju

Prijelazi lamela su optimalno prilagođeni obliku krila vrata i okovima tako da je sprječeno nehotično prignječenje prstiju.

Dvostruka automatika

Pouzdana automatika isključivanja je djelotvorna i kod otvaranja i kod zatvaranja vrata. Vrata se momentalno zatustavljaju u slučaju neočekivanih prepreka u području otvaranja i na zidnom vođenju.

Na taj su način osobe zaštićene od ozlijeda, a vozila i predmeti od oštećenja.
Praktično

Praktično

Brže u garažu

Bočna sekcijska vrata služe za prolaz osoba i mogu se, ovisno o potrebi, otvoriti brzo i jednostavno ili samo djelomično. Brže ćete doći u garažu, primjerice ako želite samo izvaditi bicikl.

Praktično s automatskim otvaranjem vrata

Kod vrata s pogonima može se individulano podesiti širina prolaza za osobe.

Upravljanje se odvija putem daljinskog upravljača ili putem opcionalne ručke vrata s modulom radijskog signala.
Sigurno

Sigurno

Mehanično osiguranje od podizanja

Protiv Hörmann automatskih vrata nepozvani gosti nemaju nikakve šanse. Ako su garažna vrata zatvorena, automatski se podiže osiguranje od podizanja u okov vodilice, čime su vrata momentalno čvrsto zatvorena i zaštićena od podizanja.

Taj patentirani sustav zaključavanja funkcionira na mehaničkom principu i stoga je, u usporedbi s konkurentskim vratima, djelotvoran i u slučaju izostanka električnog napajanja. Dvije kuke koj se nalaze na bočnoj strani vrata dodatno čvrsto povezuju krilo vrata s bočnim okvirom.
Bežični sustav BiSecur s certifikatom sigurnosti

Bežični sustav BiSecur s certifikatom sigurnosti

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur je tehnologija budućnosti koja služi za praktično i sigurno upravljanje pogonima za garažna, dvorišna i ulazna vrata, rasvjetu i dr.
Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmannov BiSecur postupak kodiranja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža Vam sigurnost, jer stranac ne može kopirati Vaš radijski signal. Sustav su ispitali i certificirali stručnjaci za sigurnost sa Sveučilišta Ruhr u Bochumu i nezavisni ispitivački instituti.

Savršeno usklađeno

Savršeno usklađeno

Svi BiSecur pogoni, prijamnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. Na taj način pritiskom na tipku na svom daljinskom upravljaču ili bežičnom tasteru osim svojim garažnim ili dvorišnim vratima upravljate i bravama kućnih vrata, pogonima za vrata ili ostalim uređajima s BiSecur prijemnicima. Još više mogućnosti otvara Vam serijsko HCP sučelje u svakom Hörmann pogonu. Sučelje omogućava jednostavno umrežavanje svih Hörmann garažnih i dvorišnih pogona putem Smart Home sistema.

Jednostavna provjera položaja vrata

Jednostavna provjera položaja vrata

Više nećete morati izlaziti po lošem vremenu kako biste provjerili jesu li Vaša vrata zatvorena. Pritiskom na tipku boja LED diode na daljinskom upravljaču HS 5 BS ili na unutarnjem tasteru FIT 5 BS pokazat će Vam položaj vrata.  Po želji, još jedan pritisak na tipku * zatvara vrata. Ne postoji udobnije i sigurnije upravljanje vratima.
*  Kod upravljanja bez vizualnog kontakta s vratima, preporučujemo ugradnju dodatnih foto ćelija

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Kontinuirana podna brtva

Kontinuirana podna brtva

  • serijska podna letva
  • kontinuirana brtva
  • prilaz bez barijera
  • Klasa 2 vodonepropusnosti
  • Klasa 2 prozračnosti

Galerija slika

M-žljebić

prometno bijele boje RAL 9016

Kazeta

kao Decograin Golden Oak

L-žljebić

Motiv 461, u Hörmann nijansi CH 703

Katalozi