Barijere i zaštitni stupići osiguravaju prolaz

Barijere

Barijere

Ukoliko neko područje treba izuzetnu zaštitu i trajno se ili pak privremeno mora zaštititi od neovlaštenog prolaza vozilom, naše su barijere iz linije Hörmann High Security Line za Vas pravo rješenje.

Ovisno o vrsti i veličini područja koje treba zaštititi, u tvrtki Hörmann možete birati između stupića, naprava za uništavanje guma ili barijera, te takve pojedine proizvode možete fleksibilno međusobno kombinirati i njima upravljati na individualan način.

Opcionalna EFO funkcija za slučaj opasnosti izvlači naše automatske barijere, stupiće i naprave za uništavanje guma na vozilu u roku od 1,5 sekundi.

Stupići ispred palače

Barijere - pregled razina sigurnosti

Razina sigurnosti barijera mjeri se različitim udarnim opterećenjima. Energija kojom vozilo udara o stupić ovisi o vrsti vozila, težini i brzini kojom se vozilo kreće. Energija udarnog opterećenja je odlučujuća za nastanak oštećenja i funkcije.

Energija udara s razaranjem

Vrijednost prikazuje pri kojoj brzini odgovarajućeg vozila će barijera izdržati udarno opterećenje. Ukoliko primjerice vozilo težine 6800 kg udari o barijeru brzinom od 87 km/h (vidi grafički prikaz), može doći do trajnog oštećenja mehanike i konstrukcije te će se barijera nakon sudara morati zamijeniti. No prolaz vozilom je spriječen.

Energija udara bez razaranja

Vrijednost prikazuje, da u slučaju naleta određene vrste vozila pri maksimalnoj brzini kretanja neće doći do oštećenja mehanike i konstrukcije barijere. Ukoliko primjerice vozilo težine 6800 kg udari o barijeru brzinom 52 km/h, neće se narušiti funkcija i sigurnost barijere.

Barijere

Ukoliko želite pojačano zaštiti kolne ulaze ili izlaze širine do 6 metara, preporučujemo postavljanje naših cestovnih barijera.

Ovisno o situaciji naše se Road Blocker barijere mogu ugraditi u pod u ravnini površine ili se alternativno mogu montirati na gotovu podnu površinu bez zemljanih radova. U normalnom pogonu su spuštene u ravnini površine, a u slučaju opasnosti brzo se izvlače i učinkovito zadržavaju neovlašteno vozilo.

Naše cestovne barijere visine 500 ili 1000 mm certificirane su sukladno crash testovima PAS68 ili se s njima podudaraju. Road Blocker 1000 tako izdržava teretno vozilo od 7,5 tona koje se prema njemu kreće brzinom od 80 km/h.

Rezač guma

Naprave za uništavanje guma osiguravaju prilaz zaštićenom području

Naše naprave za uništavanje guma M omogućuju kontrolirani prolaz u jedno smjeru, do širine od 6 metara. Sprječavaju prolaz vozilom u suprotnom smjeru, na način da šiljci raspore gume vozila, tako da se ono zaustavlja nakon par metara. Ova naprava za bušenje guma Tyre Killer postavlja se na gotovu površinu i prikladan je za periodičnu uporabu.

Za češću uporabu prikladna je varijanta koja se upušta u ravnini podloge - Tyre Killer H. Ova naprava za uništavanje guma na vozilu pruža poboljšanu zaštitu čak i od većih vozila, kao što su teretna vozila.

Sigurni podizni stupići

Naši stupići koji su certificirani prema crash testovima dostupni su u automatskoj, uklonjivoj ili fiksnoj varijanti.

Više o našim vrlo sigurnim podiznim stupićima saznajte pod Stupićima.

Katalozi