Garažna vrata RollMatic

Kompletni sustav uključujući motor

Rolo vrata i stropna rolo vrata otvaraju se okomito i zahtjevaju vrlo malo prostora u garaži. Ovakvom konstrukcijom pružaju maksimalnu mogućnost korištenja prostora u garaži i ispred nje. 

Rolo vrata RollMatic imaju puno inovativnih detalja. Od izrazito jednostavne ugradnje do zrelih sigurnosnih patenata ovaj se koncept provlači kao crvena nit kroz sve aspekte proizvoda. Serijski motor postavljen je izvan obloge od osovine te ga je stoga lako održavati. Integrirano lagano pokretanje i lagano zaustavljanje motora jamči mirno kretaje vrata i time čuva vrata. Obzirom na uravnotežene opruge i pouzdanu automatiku iskljčivanja dodatno osiguranje ruba zatvaranja postaje suvišno.

Stropna vrata RollMatic OD štede prostor te su tako  idealna za modernizaciju. Uska konstrukcija stropnih vrata omogućava ugradnju čaki kada je prostor u garaži vrlo oskudan. Obzirom na kompaktnu izvedbu vratima je potreban nadvoj od samo 60 mm. Serijski motor ProMatic može se po izboru postaviti na desnu ili lijevu vodoravnu vodilicu, budući da nije potreban dodatni nagib.

Dobri razlozi za kupnju Hörmann garažnih vrata RollMatic

Pouzdano izjednačavanje težine

Pouzdano izjednačavanje težine

Sustav izjednačavanja utega koji je integriran u vodilice potpomaže motoru kor otvaranja i zatvaranja vrata čime se štiti mehanika motora. Višestruki paket opruga i dvostruko žičano uže osiguravaju u svakoj poziciji vratno krilo od pada. Za slučaj otvaranja u nuždi, vrata se vrlo lagano mogu rukom otvoriti. Kod rolo vrata je potrebna ručkica.

Sigurno automatsko zaustavljanje

Sigurno automatsko zaustavljanje

RollMatic vrata opremljena su serijskim motorima s laganim pokretanjem i zaustavljanjem stoga su posebno zaštićena. Zahvaljujući sustavu izjednačavanja težine i pouzdanoj automatici isključivanja, u slučaju neočekivanih prepreka, vrata se zaustavljaju. Za još veću zaštitu i sigurnost preporučujemo Vam ugradnju funkcionalne svjetlosne rešetke.

Kompaktna rolo vrata

Kompaktna rolo vrata

Rolo vrata su najbolji izbor, kada područje stropa u Vašoj garaži mora ostati slobodno ili kada je Vaša garaža premala za postavljanje stropnih rolo vrata ili sekcijskih vrata. Ovjes

rolo vratanamata se kompaktno u nadvoju otvora vrata i područje stropa možete iskoristiti za lampe ili kao dodatni prostor za odlaganje. Za situacije ugradnje kada je bočni prostor za ugradnjuu dimenzijski ograničen RollMatic je dostupan u izvedbivanjskih rolo vrata, za montažu u otvor garaže.

Prostorno štedna stropna rolo vrata

Prostorno štedna stropna rolo vrata

Kod garaža s vrlo malim nadvojem prikladna su stropna rolo vrata RollMatic OD. Ovjes vrata vodi se uskim vodilicama prema stropu. Prostorno štedna bočna montaža motora RollMatic OD zahtjeva samo 60 mm nadvoja.

Bežični sustav BiSecur s certifikatom sigurnosti

Bežični sustav BiSecur s certifikatom sigurnosti

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur je tehnologija budućnosti koja služi za praktično i sigurno upravljanje pogonima za garažna, dvorišna i ulazna vrata, rasvjetu i dr.
Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmannov BiSecur postupak kodiranja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža Vam sigurnost, jer stranac ne može kopirati Vaš radijski signal. Sustav su ispitali i certificirali stručnjaci za sigurnost sa Sveučilišta Ruhr u Bochumu i nezavisni ispitivački instituti.

Savršeno usklađeno

Savršeno usklađeno

Svi BiSecur pogoni, prijamnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. Na taj način pritiskom na tipku na svom daljinskom upravljaču ili bežičnom tasteru osim svojim garažnim ili dvorišnim vratima upravljate i bravama kućnih vrata, pogonima za vrata ili ostalim uređajima s BiSecur prijemnicima. Još više mogućnosti otvara Vam serijsko HCP sučelje u svakom Hörmann pogonu. Sučelje omogućava jednostavno umrežavanje svih Hörmann garažnih i dvorišnih pogona putem Smart Home sistema.

Prakične informacije o položaju vrata

Prakične informacije o položaju vrata

Nikada više ne morate izlatiti pred vrata po kiši i snažnom vjetru, da bi provjerili jesu li Vaša RollMatic vrata dobro zatvorena. Jednim pritiskom na tipku Vašeg daljinskog upravljača HS 5 BS, LED indikatori ukazat će Vam na položaj Vaših vrata. Po želji se dodatnim pritiskom na određenu tipku *** vrata zatvaraju. Ne postoji udobniji i sigurniji način upravljanja vratima.


*** po potrebi, ako nemate vizualni domet do vrata, potrebna Vam je dodatna svjetlosna rešetka

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Katalozi