Garažna sekcijska vrata

Željena vrata Hörmann kvalitete

Elegantna automatska sekcijska vrata otvaraju se okomito prema gore. Na taj se način dobiva više mjesta u garaži i ispred nje- i cijeli prolaz ostaje slobodan. Sekcijska vrata uvijek odgovaraju - bez obzira je li garažni otvor pravokutan ili ukošen, je li ravan ili ima luk. Stoga su vrlo prikladna za naknadno moderniziranje.

Dobri razlozi za Hörmann garažna sekcijska vrata

Moderna vrata za uštedu energije

Moderna vrata za uštedu energije

Izolirana sekcijska vrata posebno preporučujemo za garaže koja su izravno spojene s kućom. Osim LPU 42 s vrlo dobrom toplinskom izolacijom, LPU 67 Thermo nudi sve, što se danas očekuje od moderne gradnje i modernizacije: izvanredna toplinska izolacija zahvaljujući toplinski izoliranim lamelama [1] koeficijent toplinske vodljivosti 0,33 W/(m²·K)*, dobra izolaciju prostora između lamela zahvaljujući dvostrukoj brtvi [2] i opcionalni podni nastavak s dvostrukom podnom brtvom, koja također izjednačava neravnine u podu i smanjuje gubitak energije

*Koeficijent toplinske vodljivosti vrata  (5000 × 2125 mm) = 1,0 W/(m²·K)

Učinkovita toplinska izolacija

Učinkovita toplinska izolacija

Ako je garaža integrirana u kuću, preporučuju se dobro izolirana garažna vrata. S Hörmann ThermoFrame možete poboljšati ionako već dobra izolacijska svojstva LPU vrata.

Plastični okvir koji se jednostavno montira s dovratnikom vrata zaslužan je za toplinsku izolaciju dovratnika i zida te poboljšava učinkovitost izolacije do 15%*.

Opcionlani ThermoFrame priključak dovratika dostupan je za sva Hörmann sekcijska vrata.

* kod dvostrukih garažnih sekcijskih vrata LPU u dimenziji: 5000 x 2125 mm
Optimalna dugotrajna zaštita

Optimalna dugotrajna zaštita

Tribološki otporan, 4 cm visok plastični temelj okvira obuhvaća dovratnik u području osjetljivom na pojavu hrđe te dodatno štiti od razvijanja moguće korozije. Za razliku od konkurentnih vrata ovakva dugotrajna zaštita učinkovita je i kada dolazi do zadržavanja vlage na kritičnim mjestima.

Zajedno s podnom brtvom vrata, temelj okvira se optički uklapa u cjelokupni izgled.

Trajno lijepe Duragrain površine

Trajno lijepe Duragrain površine

Nova Duragrain površina sa 24 dekora oduševit će Vas izvornim, prirodnim i bojom vjernim izgledom vrata. Inovativni digitalni tisak [1] na temeljnom premazu [2] pocinčanih lamela [3] i završni sloj čvrstog zaštitnog laka [4] zaslužni su za trajno lijepi izgled vrata. Maske za dovratnik i opcionalne maske za nadvoj isporučuju se u boji prilagođenoj dekoru.

Jednak razmak žlijebića

Jednak razmak žlijebića

[1] Jednak razmak žlijebića i nevidljivi prijelazi lamela na vratima sa žlijebićima

Hörmann garažna vrata odlikuju se preciznom jednakomjernim raspodjelom žlijebića [A]. Kada su vrata zatvorena, zahvaljujući takvoj izvedbi, prijelazi između lamela su gotovo nevidljivi. Molimo Vas, napravite usporedbu!

Po želji možete kupiti i bočna vrata s jednakim izgledom žlijebića poput onih na garažnim vratima.

[2] Nejednakomjerni razmak žlijebića [B], [C] s različitim visinama lamela i vidljivim prijelazima između lamela uobičajena su obilježja konkurentskih vrata. Tako nastaje neusklađen izgled vrata.
Jednakomjerna raspodjela panela

Jednakomjerna raspodjela panela

[3] Jednakomjerna raspodjela panela

Za harmonički izgled su kod Hörmann sekcijskih vrata razmaci između pojedinih panela [D] jednakih visina. To se postiže jednakom visinom lamela po cijeloj visini vrata. Jednako tako su i vodoravni razmaci između panela [E] po svakoj lameli jednaki. Time se ostvaruje usklađen izgled vrata.

Po želji možete naručiti i praktična bočna vrata koja, jednakomjernom raspodjelom lamela, odgovaraju garažnim sekcijskim vratima.

[4] Nejednakomjerna raspodjela panela [F], [G] uslijed različitih visina lamela uobičajena su obilježja konkurentskih vrata. Tako nastaje neusklađen izgled vrata.
Ujednačen izgled dovratnika i vratnog krila

Ujednačen izgled dovratnika i vratnog krila

Harmonizirani izgled vrata ostvaruje se uz pomoć mnogobrojnih, sitnih detalja: letvicom za izjednačavanje[1] i kod bijelih vrata i kod svih ostalih površina isporučuje se usklađeno s izgledom lamela vrata. Tako je sve usklađeno.

Bočni okviri [2] serijski su dostupi u bijeloj Woodgrain površini. Za sekcijska vrata sa Sandgrain, Silkgrain ili Decograin površinom, dostupna obloga okvira usklađena je s površinom lamela vrata. Obloga okvira se kod Micrograin vrata isporučuje u glatkoj Silkgrain površini. I za sekcijska vrata s Decograin površinom možete naručiti odgovarajuće obloge okvira [2] koje su površinom i bojom ujednačene s izgledom lamela vrata. Letvica za izjednačavanje [1] se kod ovih vrata isporučuju uvijek usklađeni s površinom i bojom odnosno izgledom lamela vrata.
Letvica za izjednačavanje u ravnini površine

Letvica za izjednačavanje u ravnini površine

Kod LPU vrata je ova letvica za izjednačavanje najelegantnije rješenje za nevidljivi prijelaz s maske na krilo vrata. Kada su vrata zatvorena gornji se element vrata zatvara u ravnini s maskom.

Rješenja iz prakse

Rješenja iz prakse

Za jednostavnu cirkulaciju osoba kroz garažu preporučuju se prolazna vrata bez praga. Tako iz garaže možete uzeti bicikle ili vrtne uređaja bez otvaranja velikih garažnih vrata.

Prag od plemenitog čelika je u sredini visok 10 mm, a na rubovima 5 mm. To znatno olakšava prijevoz preko praga i smanjuje rizik od zapinjanja.

Zajamčeno više sigurnosti

Zajamčeno više sigurnosti

Kod Hörmann automatskih sekcijskih vrata nepozvanim gostima onemogućen je ulaz. Ako su garažna vrata zatvorena, automatski se u okov vodilice podiže osigurač od podizanja, čime su vrata momentalno čvrsto zatvorena i zaštićena od podizanja.

Taj patentirani sustav zaključavanja funkiconira na mehaničkom principu i stoga je, u usporedbi s konkurentskim vratima, djelotvoran i u slučaju izostanka električnog napajanja.
Bežični sustav BiSecur s certifikatom sigurnosti

Bežični sustav BiSecur s certifikatom sigurnosti

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur je tehnologija budućnosti koja služi za praktično i sigurno upravljanje pogonima za garažna, dvorišna i ulazna vrata, rasvjetu i dr.
Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmannov BiSecur postupak kodiranja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža Vam sigurnost, jer stranac ne može kopirati Vaš radijski signal. Sustav su ispitali i certificirali stručnjaci za sigurnost sa Sveučilišta Ruhr u Bochumu i nezavisni ispitivački instituti.

Savršeno usklađeno

Savršeno usklađeno

Svi BiSecur pogoni, prijamnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. Na taj način pritiskom na tipku na svom daljinskom upravljaču ili bežičnom tasteru osim svojim garažnim ili dvorišnim vratima upravljate i bravama kućnih vrata, pogonima za vrata ili ostalim uređajima s BiSecur prijemnicima. Još više mogućnosti otvara Vam serijsko HCP sučelje u svakom Hörmann pogonu. Sučelje omogućava jednostavno umrežavanje svih Hörmann garažnih i dvorišnih pogona putem Smart Home sistema.

Jednostavna provjera položaja vrata

Jednostavna provjera položaja vrata

Više nećete morati izlaziti po lošem vremenu kako biste provjerili jesu li Vaša vrata zatvorena. Pritiskom na tipku boja LED diode na daljinskom upravljaču HS 5 BS ili na unutarnjem tasteru FIT 5 BS pokazat će Vam položaj vrata.  Po želji, još jedan pritisak na tipku * zatvara vrata. Ne postoji udobnije i sigurnije upravljanje vratima.
*  Kod upravljanja bez vizualnog kontakta s vratima, preporučujemo ugradnju dodatnih foto ćelija

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Ekskluzivni unutarnji izgled vrata

Ekskluzivni unutarnji izgled vrata

Tko svoju garažu koristi kao boravišni prostor, želi garažna vrata harmoniziranog izgleda. Premium izvedba vrata LPU 67 Thermo ispunjava sve te želje: kompletni dovratnik***, klizne i spojne vodilice te svi okovi izjednačeni su s unutarnjim izgledom vrata i isporučuju se u sivo bijeloj boji RAL 9002. Tako se vrata harmonizirano prilagođavaju unutarnjem prostoru i dižu vrijednost vašoj garaži. Nadalje, zahvaljujći tandem vodilicama s kotačićima vrata se gibaju mirno i jednakomjerno.

*** Vanjski izgled dovratnika izveden je u sivo bijeloj boji RAL 9002, stoga je preporučena obloga okvira kod vrata u prometno bijeloj boji RAL 9016.
Katalozi