Bočna sekcijska vrata

Vrata koja stvaraju protor

Hörmann bočna sekcijska vrata idealno su rješenje za posebne situacije ugradnje: ova se vrata otvaraju dugačije od krilno podiznih, sekcijskih i garažnih rolo vrata - ne prema gore, već u stranu. To je velika prednost kad primjerice mjesto pod stropom garaže služi za pohranu predmeta (dasaka za surfanje i sl.) i treba ostati slobodno ili kad se vratno krilo zbog uvjeta na mjestu ugradnje (kosi krov, niski nadvoj, cijevi koje smetaju) ne može zaustavljati ili montirati ispod stropa.

Dobri razlozi za Hörmann bočna sekcijska vrata HST

Lagana, mirna, precizna

Lagana, mirna, precizna

Dvostruki kotačići

Paneli debljine 42 mm ispunjeni PU ispunom precizno su vođeni s gornje strane uz pomoć dvostrukog seta kotačića, a s donje strane sa zaobljenom podnom vodilicom. Kako je na oba kraja konstrukcija otvorena, podna vodilica se vrlo jednostavno može očistiti.

Pouzdano

Pouzdano

Unutarnja i vanjska zaštita od prignječenja prstiju

Prijelazi lamela su optimalno prilagođeni obliku krila vrata i okovima tako da je sprječeno nehotično prignječenje prstiju.

Dvostruka automatika

Pouzdana automatika isključivanja je djelotvorna i kod otvaranja i kod zatvaranja vrata. Vrata se momentalno zatustavljaju u slučaju neočekivanih prepreka u području otvaranja i na zidnom vođenju.

Na taj su način osobe zaštićene od ozlijeda, a vozila i predmeti od oštećenja.
Praktično

Praktično

Brže u garažu

Bočna sekcijska vrata služe za prolaz osoba i mogu se, ovisno o potrebi, otvoriti brzo i jednostavno ili samo djelomično. Brže ćete doći u garažu, primjerice ako želite samo izvaditi bicikl.

Praktično s automatskim otvaranjem vrata

Kod vrata s pogonima može se individulano podesiti širina prolaza za osobe.

Upravljanje se odvija putem daljinskog upravljača ili putem opcionalne ručke vrata s modulom radijskog signala.
Sigurno

Sigurno

Mehanično osiguranje od podizanja

Protiv Hörmann automatskih vrata nepozvani gosti nemaju nikakve šanse. Ako su garažna vrata zatvorena, automatski se podiže osiguranje od podizanja u okov vodilice, čime su vrata momentalno čvrsto zatvorena i zaštićena od podizanja.

Taj patentirani sustav zaključavanja funkcionira na mehaničkom principu i stoga je, u usporedbi s konkurentskim vratima, djelotvoran i u slučaju izostanka električnog napajanja. Dvije kuke koj se nalaze na bočnoj strani vrata dodatno čvrsto povezuju krilo vrata s bočnim okvirom.
BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur tehnologija je budućnosti i služi udobnom i sigurnom upravljanju pogonima garažnih i dvorišnih vrata, te svjetlom i ostalim funkcijama.

Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmann BiSecur postupak zaključavanja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža sigurnost budući da nitko ne može kopirati Vaš bežični signal. Ispitano i certificirano od strane stručnjaka za sigurnost na Sveučilištu Ruhr u Bochumu.
Prakične informacije o položaju vrata

Prakične informacije o položaju vrata

Nikada više ne morate izlatiti pred vrata po kiši i snažnom vjetru,  da bi provjerili jesu li Vaša vrata dobro zatvorena. Jednim pritiskom na tipku Vašeg daljinskog upravljača HS 5 BS, LED indikatori ukazat će Vam na položaj Vaših vrata. Po želji se dodatnim pritiskom na određenu tipku *** vrata zatvaraju. Ne postoji udobniji i sigurniji način upravljanja vratima.

***  po potrebi, ako nemate vizualni domet do vrata, potrebna Vam je dodatna svjetlosna rešetka

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Kontinuirana podna brtva

Kontinuirana podna brtva

  • serijska podna letva
  • kontinuirana brtva
  • prilaz bez barijera
  • Klasa 2 vodonepropusnosti
  • Klasa 2 prozračnosti
Katalozi