Garažna sekcijska vrata

Željena vrata Hörmann kvalitete

Elegantna automatska sekcijska vrata otvaraju se okomito prema gore. Na taj se način dobiva više mjesta u garaži i ispred nje- i cijeli prolaz ostaje slobodan. Sekcijska vrata uvijek odgovaraju - bez obzira je li garažni otvor pravokutan ili ukošen, je li ravan ili ima luk. Stoga su vrlo prikladna za naknadno moderniziranje.

Dobri razlozi za Hörmann garažna sekcijska vrata

Harmoničan ukupni dojam

Harmoničan ukupni dojam

[1] Jednak razmak žlijebića i nevidljivi prijelazi lamela na vratima sa žlijebićima

Hörmann garažna vrata odlikuju se ravnomjernom raspodjelom žljebića [A]. Kada su vrata zatvorena, zahvaljujući takvoj izvedbi, prijelazi između lamela su gotovo nevidljivi. Usporedite!

[2] Nejednakomjerna raspodjela žlijebića [B], [C] s različitim visinama lamela i vidljivim prijelazima između lamela uobičajeno su obilježje konkurentskih vrata. Time se postiže neusklađen izgled vrata.

Po želji možete naručiti i praktična bočna vrata koja izgledom odgovaraju garažnim sekcijskim vratima sa žlijebićima. [3] Jednakomjerna raspodjela panela
Za harmoničan cjelokupni izgled zaslužan je razmak između panela na Hörmann sekcijskim vratima [D]  koji je jednak po visini. To se postiže jednakom visinom lamela po cijeloj visini vrata. U svakoj lameli jednaki su također i vodoravni razmaci između panela [E]. Time se ostvaruje usklađen izgled vrata. [4] Neravnomjerna raspodjela panela [F], [G] zbog različite visine lamela na vratima drugog proizvođača. Tako nastaje nemiran izgled vrata. Po želji možete naručiti i praktična bočna vrata koja, ravnomjernom raspodjelom lamela, odgovaraju garažnim sekcijskim vratima.
Ujednačen izgled dovratnika i vratnog krila

Ujednačen izgled dovratnika i vratnog krila

Harmonizirani izgled vrata ostvaruje se uz pomoć mnogobrojnih, sitnih detalja: letvicom za izjednačavanje[1] i kod bijelih vrata i kod svih ostalih površina isporučuje se usklađeno s izgledom lamela vrata. Tako je sve usklađeno.

Bočni okviri [2] serijski su dostupi u bijeloj Woodgrain površini. Za sekcijska vrata sa Sandgrain, Silkgrain ili Decograin površinom, dostupna obloga okvira usklađena je s površinom lamela vrata. Obloga okvira se kod Micrograin vrata isporučuje u glatkoj Silkgrain površini. I za sekcijska vrata s Decograin površinom možete naručiti odgovarajuće obloge okvira [2] koje su površinom i bojom ujednačene s izgledom lamela vrata. Letvica za izjednačavanje [1] se kod ovih vrata isporučuju uvijek usklađeni s površinom i bojom odnosno izgledom lamela vrata.
Letvica za izjednačavanje u ravnini površine

Letvica za izjednačavanje u ravnini površine

Kod LPU vrata je ova letvica za izjednačavanje najelegantnije rješenje za nevidljivi prijelaz s maske na krilo vrata. Kada su vrata zatvorena gornji se element vrata zatvara u ravnini s maskom.

Decograin površina

Decograin površina

Plastificirana folija kojom je presvučena vanjska strana čeličnih lamela daje vjerodostojni, prirodni izgled drveta, te elegantan izgled plemenitog metala ako je presvučeno s folijom u antracit boji. Atraktivan izgled svih 6 Decograin izgleda površina ima dugotrajnu postojanost zahvaljujući posebnoj zaštiti površine.

Optimalna dugotrajna zaštita

Optimalna dugotrajna zaštita

Tribološki otporan, 4 cm visok plastični temelj okvira obuhvaća dovratnik u području osjetljivom na pojavu hrđe te dodatno štiti od razvijanja moguće korozije. Za razliku od konkurentnih vrata ovakva dugotrajna zaštita učinkovita je i kada dolazi do zadržavanja vlage na kritičnim mjestima.

Zajedno s podnom brtvom vrata, temelj okvira se optički uklapa u cjelokupni izgled.

Učinkovita toplinska izolacija

Učinkovita toplinska izolacija

Ako je garaža integrirana u kuću, preporučuju se dobro izolirana garažna vrata. S Hörmann ThermoFrame možete poboljšati ionako već dobra izolacijska svojstva LPU vrata.

Plastični okvir koji se jednostavno montira s dovratnikom vrata zaslužan je za toplinsku izolaciju dovratnika i zida te poboljšava učinkovitost izolacije do 15%*.

Opcionlani ThermoFrame priključak dovratika dostupan je za sva Hörmann sekcijska vrata.

* kod dvostrukih garažnih sekcijskih vrata LPU u dimenziji: 5000 x 2125 mm
Rješenja iz prakse

Rješenja iz prakse

Za jednostavnu cirkulaciju osoba kroz garažu preporučuju se prolazna vrata bez praga. Tako iz garaže možete uzeti bicikle ili vrtne uređaja bez otvaranja velikih garažnih vrata.

Prag od plemenitog čelika je u sredini visok 10 mm, a na rubovima 5 mm. To znatno olakšava prijevoz preko praga i smanjuje rizik od zapinjanja.

Zajamčeno više sigurnosti

Zajamčeno više sigurnosti

Kod Hörmann automatskih sekcijskih vrata nepozvanim gostima onemogućen je ulaz. Ako su garažna vrata zatvorena, automatski se u okov vodilice podiže osigurač od podizanja, čime su vrata momentalno čvrsto zatvorena i zaštićena od podizanja.

Taj patentirani sustav zaključavanja funkiconira na mehaničkom principu i stoga je, u usporedbi s konkurentskim vratima, djelotvoran i u slučaju izostanka električnog napajanja.
BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur tehnologija je budućnosti i služi udobnom i sigurnom upravljanju pogonima garažnih i dvorišnih vrata, te svjetlom i ostalim funkcijama.

Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmann BiSecur postupak zaključavanja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža sigurnost budući da nitko ne može kopirati Vaš bežični signal. Ispitano i certificirano od strane stručnjaka za sigurnost na Sveučilištu Ruhr u Bochumu.
Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Svi BiSecur motori, prijemnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. S daljinskim upravljačem ili primjerice s bežičnim kodnim tasterom otvarate, osim Vaših garažnih vrata, i dvorišna vrata ako su opremljena s Hörmann motorima, te ostale vrata ili uređaje s BuSecur opcijom.
S našom aplikacijom* i  BiSecur Gateway opcijom možete upravljati motorima Vaših garažnih i dvorišnih vrata, te Hörmann kućnih vrata**

ili s unutarnjim motorom PortaMatic te ostalim uređajima putem pametnog telefona ili tabeleta.

* Za pametne telefone ili tablete s iOS i Android sustavom.
** Za ovu funkciju je potrebno Vaša Hörmann kućna vrata ThermoCarbon / ThermoSafe opremiti s automatskom bravom S5 / S7.
Prakične informacije o položaju vrata

Prakične informacije o položaju vrata

Nikada više ne morate izlatiti pred vrata po kiši i snažnom vjetru,  da bi provjerili jesu li Vaša vrata dobro zatvorena. Jednim pritiskom na tipku Vašeg daljinskog upravljača HS 5 BS, LED indikatori ukazat će Vam na položaj Vaših vrata. Po želji se dodatnim pritiskom na određenu tipku *** vrata zatvaraju. Ne postoji udobniji i sigurniji način upravljanja vratima.

***  po potrebi, ako nemate vizualni domet do vrata, potrebna Vam je dodatna svjetlosna rešetka

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Katalozi

Savjetovanje za arhitekte

Arhitekt ste i imate pitanja o onašim proizvodima, izrađujete nacrte i potrebno Vam je savjetovanje o varijantama izvedbe, mogućnostima kombiniranja i individualnom dizajnu? Ili ste već u fazi građevinskog koncepta te Vam je potrebna tehnička podrška kao i pojedinosti iz struke? Iskoristite znanje i dugodišnje iskustvo­ – naši savjetnici za arhitekte rado će Vas pratiti i savjetovati.

na Savjetovanje za arhitekte