Pretovarna tehnika

Pretovarni mostovi

Pretovarni most s platformom ili produžetkom

Hörmann pretovarni mostovi su promišljeno rješenje koje precizno izjednačava razlike između različitih kamiona i visina rampi za utovar. Tako se u jednom horizontalnom pomaku roba može utovariti ili istovariti iz kamiona.

Robusne čelične konstrukcije s vezno stabilnom platformom bez problema izjednačavaju bočne razlike u visini kamiona.

Pouzdana hidraulika s 2 podizna cilindra i jednim cilindrom nastavka za sve situacije ugradnje, jednostavno i sigurno za upravljanje. Naime, ti utovarni mostovi oprmeljeni su s automatskim non-stop ventilima u podiznim cilindrima. U trenutku osiguravaju pretovarni most. To je vrlo važno ako se kamion u slučaju natovarene platforme prerano izveze.

Hörmann nudi za svaku pretovarnu situaciju odgovarajuće rješenje za učinkoviti utovar i istovar. Savjetujte se s Hörmann stručnjakom za pretovarnu tehniku.

Dock-shelteri

Dock-shelteri - potpuna zaštita

Hörmann dock shelteri štite robu za pretovar od vremenskih utjecaja, smanjuju energetske troškove, sprječavaju propuh i uz njega povezana bolovanja djelatnika. U kombinacji s pretovarnim mostovima napadne nadstrešnice i rampe postaju suvišne.

Hörmann dock shelteri s ceradama prilagođavaju se svim veličinama teretnih vozila i stoga su svugdje primjenjivi. Kvalitetne gornje i bočne cerade montirane su na pocinčan i čvrst okvir te tako čine stabilnu, fleksibilnu i na trganje otpornu konstrukciju. Cerade i dijelovi okvira izrađuju se kao pojedinačni elementi koji se jednostavno postavljaju pomoću navoja. Stoga je i zamjena jednostavna i povoljna. Opsežnu ponudu zaokružuju dock shelteri na napuhavanje kao i dock shelteri sa zračnim jastucima za specijalnu namjenu.

Vezne komore

Vezna komora - posve zaštićena

Vezne komore postavljaju se ispred hala. To znači: Hala je potpuno iskoristiva do vanjskih zidova. Hörmann vezne komore su uvijek dobra odluka, ako hale nisu opremljene s unutarnjim rampama ili nemaju mogućost dosegnuti ispod rampe.

Kompletna vezna komora sastoji se od podesta s pretovarnim mostom, zidom i oplatom stropa te pretovarnim otvorom s brtvom.

U spoju s toplinski izoliranim Hörmann industrijskim vratima preporučujemo Vam vezne komore posebno namijenjene temperaturno osjetljivoj robi.
Pri tome možete kamionima pristupiti pod pod kutem 90° ili bočno u oštrom kutu. Vezne komore isporučujemo kao pojedinačna tijela ili u seriji.

Pretovarna mjesta igraju veliku ulogu na učinak fasade na industrijskim nekretninama. Time štedite veliki energijski potencijal – infromacije o amortizaciji i naknadnom opremanju pronaći ćete na Hörmann kompasu za štednu energiju.

Dobri razlozi za Hörmann pretovarnu tehniku

Robusni pretovarni most

Robusni pretovarni most

Trajnost i kvalitete idu ruku pod ruku. Pretovarni mostovi moraju izdržati svakodnevnu dinamiku utovara i istovara. Stoga se sve komponente izrađuju od kvalitetnih materijala.
Konstrukcija svih pretovarnih mostova odgovara normi EN 1398 te je dimenziornirana prema mogućoj opteretivosti.

Posebno stabilne pločice, ventilacijski otvori u rubniku i podesivi kutnici jamče pouzdano pričvršćenje u građevinsko tijelo, što je najvažnija pretpostavka za dugovječnost.
Energetski učinkovita vezna komora

Energetski učinkovita vezna komora

S veznom komorom pretovarni se most može montirati direktno na halu. Na taj se način otvor hale može energetski učinkovito zatvoriti s industrijskim vratima.
Za Hörmann vezne komore može se već pri izradi ponude sagledati statika, s vrijednostima maksimalnog opterećenja uslijed naleta vjetra ili naslaga snijega.

Zahvaljujući podesivim nožicama, eventualne podne neravnine mogu se izjednačiti na vrlo jednostavan način.
Fleksibilne brtve za vrata

Fleksibilne brtve za vrata

Brtve za vrata su učinkovito onda kada su vozila koja pristaju i situacije utovara optimalno prilagođeni. To zahtjeva široki spektar fleksibilnih rješenja.
Robusne utisnute brtve cerade prilagođenje različitim konstrukcijama okvira, sprječavaju moguća oštećenja prilikom pristajanja vozila.
Brtva vrata na napuhavanje prilagođavaju se svim vrstama vozila.

Podizne cerade izjednačavaju i veće razlike u visinama vozila.
Kako bi u slučaju pomicanja vozila odnosno prilikom istovara kontejnera visine bile izjednačene, preporučju se brtve vrata na teleskopskim savitljivim polugama ili na podiznoj krovnoj konstrukciji.
Kompatibilni sustavi upravljanja

Kompatibilni sustavi upravljanja

Od samog razvoja do proizvodnje, Hörmann proizvodi kompletne upravljačke sustave vrata i pretovarnih mostova, stoga je omogućena optimalna kompatibilnost. Vi profitirate od jedinstvenih upravljačkih koncepata sa standardiziranim veličinama kućišta i jednakim setovima kablova kod pretovarnih mostova i sustava upravljanja vratima.

Ostale prednosti: ako se upravljanje pretovarnim mostom nalazi ispod upravljanja vratima, obje jedinice mogu se povezati u kompaktnu cjelinu.
Katalozi
Video

DOBO sustav - Spajanje na otvaranje vrata

Savjetovanje za arhitekte

Arhitekt ste i imate pitanja o onašim proizvodima, izrađujete nacrte i potrebno Vam je savjetovanje o varijantama izvedbe, mogućnostima kombiniranja i individualnom dizajnu? Ili ste već u fazi građevinskog koncepta te Vam je potrebna tehnička podrška kao i pojedinosti iz struke? Iskoristite znanje i dugodišnje iskustvo­ – naši savjetnici za arhitekte rado će Vas pratiti i savjetovati.

na Savjetovanje za arhitekte