Garažna vrata RollMatic

Kompletni sustav uključujući motor

Rolo vrata i stropna rolo vrata otvaraju se okomito i zahtjevaju vrlo malo prostora u garaži. Ovakvom konstrukcijom pružaju maksimalnu mogućnost korištenja prostora u garaži i ispred nje. 

Rolo vrata RollMatic imaju puno inovativnih detalja. Od izrazito jednostavne ugradnje do zrelih sigurnosnih patenata ovaj se koncept provlači kao crvena nit kroz sve aspekte proizvoda. Serijski motor postavljen je izvan obloge od osovine te ga je stoga lako održavati. Integrirano lagano pokretanje i lagano zaustavljanje motora jamči mirno kretaje vrata i time čuva vrata. Obzirom na uravnotežene opruge i pouzdanu automatiku iskljčivanja dodatno osiguranje ruba zatvaranja postaje suvišno.

Stropna vrata RollMatic OD štede prostor te su tako  idealna za modernizaciju. Uska konstrukcija stropnih vrata omogućava ugradnju čaki kada je prostor u garaži vrlo oskudan. Obzirom na kompaktnu izvedbu vratima je potreban nadvoj od samo 60 mm. Serijski motor ProMatic može se po izboru postaviti na desnu ili lijevu vodoravnu vodilicu, budući da nije potreban dodatni nagib.

Dobri razlozi za kupnju Hörmann garažnih vrata RollMatic

Pouzdano izjednačavanje težine

Pouzdano izjednačavanje težine

Sustav izjednačavanja utega koji je integriran u vodilice potpomaže motoru kor otvaranja i zatvaranja vrata čime se štiti mehanika motora. Višestruki paket opruga i dvostruko žičano uže osiguravaju u svakoj poziciji vratno krilo od pada. Za slučaj otvaranja u nuždi, vrata se vrlo lagano mogu rukom otvoriti. Kod rolo vrata je potrebna ručkica.

Sigurno automatsko zaustavljanje

Sigurno automatsko zaustavljanje

RollMatic vrata opremljena su serijskim motorima s laganim pokretanjem i zaustavljanjem stoga su posebno zaštićena. Zahvaljujući sustavu izjednačavanja težine i pouzdanoj automatici isključivanja, u slučaju neočekivanih prepreka, vrata se zaustavljaju. Za još veću zaštitu i sigurnost preporučujemo Vam ugradnju funkcionalne svjetlosne rešetke.

Kompaktna rolo vrata

Kompaktna rolo vrata

Rolo vrata su najbolji izbor, kada područje stropa u Vašoj garaži mora ostati slobodno ili kada je Vaša garaža premala za postavljanje stropnih rolo vrata ili sekcijskih vrata. Ovjes

rolo vratanamata se kompaktno u nadvoju otvora vrata i područje stropa možete iskoristiti za lampe ili kao dodatni prostor za odlaganje. Za situacije ugradnje kada je bočni prostor za ugradnjuu dimenzijski ograničen RollMatic je dostupan u izvedbivanjskih rolo vrata, za montažu u otvor garaže.

Prostorno štedna stropna rolo vrata

Prostorno štedna stropna rolo vrata

Kod garaža s vrlo malim nadvojem prikladna su stropna rolo vrata RollMatic OD. Ovjes vrata vodi se uskim vodilicama prema stropu. Prostorno štedna bočna montaža motora RollMatic OD zahtjeva samo 60 mm nadvoja.

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

BiSecur - certificiran i siguran bežični sustav

Dvosmjerni bežični sustav BiSecur tehnologija je budućnosti i služi udobnom i sigurnom upravljanju pogonima garažnih i dvorišnih vrata, te svjetlom i ostalim funkcijama.

Novo osmišljen i izrazito siguran Hörmann BiSecur postupak zaključavanja sa stabilnim dometom bez mogućih smetnji u radu pruža sigurnost budući da nitko ne može kopirati Vaš bežični signal. Ispitano i certificirano od strane stručnjaka za sigurnost na Sveučilištu Ruhr u Bochumu.
Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Savršeno usklađeno i 100% kompatibilno

Svi BiSecur motori, prijemnici i upravljački elementi su 100 % kompatibilni. S daljinskim upravljačem ili primjerice s bežičnim kodnim tasterom otvarate, osim Vaših garažnih vrata, i dvorišna vrata ako su opremljena s Hörmann motorima, te ostale vrata ili uređaje s BuSecur opcijom.
S našom aplikacijom* i  BiSecur Gateway opcijom možete upravljati motorima Vaših garažnih i dvorišnih vrata, te Hörmann kućnih vrata**

ili s unutarnjim motorom PortaMatic te ostalim uređajima putem pametnog telefona ili tabeleta.

* Za pametne telefone ili tablete s iOS i Android sustavom.
** Za ovu funkciju je potrebno Vaša Hörmann kućna vrata ThermoCarbon / ThermoSafe opremiti s automatskom bravom S5 / S7.
Prakične informacije o položaju vrata

Prakične informacije o položaju vrata

Nikada više ne morate izlatiti pred vrata po kiši i snažnom vjetru, da bi provjerili jesu li Vaša RollMatic vrata dobro zatvorena. Jednim pritiskom na tipku Vašeg daljinskog upravljača HS 5 BS, LED indikatori ukazat će Vam na položaj Vaših vrata. Po želji se dodatnim pritiskom na određenu tipku *** vrata zatvaraju. Ne postoji udobniji i sigurniji način upravljanja vratima.


*** po potrebi, ako nemate vizualni domet do vrata, potrebna Vam je dodatna svjetlosna rešetka

Izvanredan dizajn

Izvanredan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača dostupnih u crnoj ili bijeloj boji, elegantna izvedba također ergonomski dobro leži u ruci.
Hörmann BiSecur daljinski upravljači u izvedbi visokog sjaja nalik izgledu klavira osvojili su za svoj ekskluzivan izgled renomiraniu nagradu reddot design.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicm daljinskog upravljača (opcionalno).

Katalozi

Savjetovanje za arhitekte

Arhitekt ste i imate pitanja o onašim proizvodima, izrađujete nacrte i potrebno Vam je savjetovanje o varijantama izvedbe, mogućnostima kombiniranja i individualnom dizajnu? Ili ste već u fazi građevinskog koncepta te Vam je potrebna tehnička podrška kao i pojedinosti iz struke? Iskoristite znanje i dugodišnje iskustvo­ – naši savjetnici za arhitekte rado će Vas pratiti i savjetovati.

na Savjetovanje za arhitekte